2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Saját embereinek osztogathat ösztöndíjat az MNB

,

2017. július 18., kedd 10:37, frissítve: kedd 17:37

Megszállták a jegybankosok és az MNB-s alapítványok emberei a pécsi földtudományi doktori iskolát, amely éppen a jegybanki alapítványokon keresztül osztogat bőkezű ösztöndíjakat.

Korábban a Magyar Nemzet fedezte fel, hogy itt doktorandusz a Fidesz kommunikációs vezetője, Hidvéghi Balázs és a felesége fejenként havi háromszázezer forintos ösztöndíjért, a 24.hu pedig most nagyjából másfél tucat MNB-s alkalmazottat azonosított a hallgatók között. Akár több is lehet, ám a jegybank egy hete nem mondja meg, hány MNB-dolgozó is jár a doktori iskolába. A portál mindenesetre úgy számol, 48-49-en kaphatnak ösztöndíjat a jegybanki alapítványok kasszájából.

„Bárki jelentkezhetett erre, köztük nyilván olyanok is, akik pont az MNB-ben dolgoztak vagy valamelyik alapítványnál. Ez nem kizáró ok. A lényeg az, hogy mindenkire ugyanazok a feltételek vonatkoznak mind a felvételi esetében, mind a tanulmányok végzésekor, és adott esetben az ösztöndíjkérelemnél is. Tehát itt az igazságosság a lényeg” – emelte ki Hidvéghi Balázs.

Hivatalos számokat vár Juhász Péter a jegybanktól, hogy kiderüljön, hányan is tanulnak MNB-pénzből a dolgozók közül. Az Együtt elnöke a vérlázítónak tartja, hogy a jegybank és annak alapítványa kifizetőhelyként működik az MNB-dolgozók és Matolcsy György barátai számára.

„Vérlázítónak tartjuk, hogy sokmilliós fizetésű emberek olyan pénzügyi ellentételezést kapjanak, amilyet egyébként szociális alapon szegényebb diákoknak szoktak nyújtani, mégpedig az ösztöndíjról beszélünk. Egyértelműen látszik, hogy kifizetőhely az egyetem. Több tucat MNB-s munkatárs jár oda a jógaoktatótól kezdve a különböző szinteken levő munkatársakig. Nagyon fontos lenne az ő képzésük, ám kétséges, hogy valós képzés folyik-e egyáltalán. Amennyiben nem, és tényleg csak kifizetésre szolgál a helyszín, akkor természetesen vissza kell fizetnie az ösztöndíjat az álláspontunk szerint” – mondta Juhász Péter.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!