2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Rubovszky miatt „dobják” a vizsgálóbizottság felállítását?

2016. június 29., szerda 20:56, frissítve: csütörtök 08:01

Bár összegyűlt a szükséges aláírás a parlamenti vizsgálóbizottság felállításához a Portik–Rogán-ügyben, az ellenzék szerint a kormánypártok nem fogják támogatni a tárgysorozatba vételét. A Jobbik szerint az ügy várhatóan a Rubovszky György vezette igazságügyi bizottság elé kerülne, aki a párt szerint érintettje lehet az ügynek. A kereszténydemokrata politikus annak az értékbecslő cégnek a tulajdonosa, amely külsős szakértőként dolgozott a belvárosi önkormányzatnak és a gyanú szerint nyomott áron végzett értékbecslést.

„Különösebben nem tárgyaltunk, én annyit mondtam, hogy az Árpi kérésére a Mariann küldi a pénzt. Én ezt átadtam, megnézte, mondta, hogy nagyon szépen köszöni, én mentem is a dolgomra” – nemrég a jogerősen 15 év fegyházbüntetésre ítélt Energol-vezér, Portik Tamás arról beszélt, hogy a miniszterelnök kabinetfőnöke, Rogán Antal még V. kerületi polgármesterként kenőpénzért cserébe nyomott áron értékesítette a közvagyont.

„Nem az számít, hogy ez az ember jelen pillanatban bűnöző vagy nem bűnöző, az számít, hogy mit mondott” – a Jobbik szerint a vádak súlyosak, ezért parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték. Szilágyi György ugyanakkor kételkedik benne, hogy a kormánypárti képviselők támogatják majd a javaslatukat. Különös tekintettel arra, hogy az igazságügyi bizottság elnöke a kereszténydemokrata Rubovszky György.

„Ha megnézzük, hogy ki végezte, melyik cég végezte – és ez egyébként önkormányzati határozatban is le van írva – az értékbecsléseket az V. kerületben, akkor azzal találkozhatunk, hogy az a Város FM Kft., amelynek tulajdonosa Rubovszky György” – így Szilágyi György országgyűlési képviselő.

A vizsgálóbizottság felállítását az Együtt elnöke is támogatja. Szigetvári Viktor párttársa, Juhász Péter volt az, aki korábban bűnözőnek nevezte Rogán Antalt.

„A Jobbikkal sok dologban nem értünk egyet, de azt, hogy egy ilyen ügyben legyen parlamenti vizsgálat, azzal egyetértünk. Bízom benne, hogy létrejön ez a vizsgálóbizottság, de az elmúlt ciklusoknak a tapasztalata az, hogy a Fidesz olyan ügyben, amikor a végén fideszes politikusokat érinthet egy felelősségre vonás, vagy eltereli a figyelmet, vagy nem indít vizsgálatot, sok reményem nincsen, de ebben az ügyben vizsgálódni kell” – mondta Szigetvári Viktor elnök.

Az LMP aláírta a Jobbik vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó kezdeményezését – közölte Schmuck Erzsébet.

„Mi azt érzékeljük, hogy az elmúlt években egyre jobban összefonódik a politika és a gazdaság, ez nem helyes, ez nincs rendjén. Gyakorlatilag egy vizsgálóbizottságnak ezt meg kell vizsgálnia, és a bizottságnak meg kell fogalmaznia azokat a javaslatokat, amely ezt az összefonódást egyszerűen felszámolja” – így Schmuck Erzsébet országgyűlési képviselő.

A Fidesz közleményben reagált. Eszerint az ellenzéki pártok maffiózók hazugságait felhasználva folytatnak lejárató kampányt a kormány ellen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!