2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 1. 03:00

Belföld

Rövid időn belül döntenek az ANTIFA támadók sorsáról

Akár 12 év börtönbüntetést is kaphatnak annak az ANTIFA csoportnak a tagjai, akik februárban, egy összehangolt támadásban brutálisan összevertek egy férfit Budapesten. A rendőrségi eljárás most zárult, az ügyészség hamarosan vádat emel.

  • Rövid időn belül döntenek az ANTIFA támadók sorsáról

A megrázó képsorok készültek idén februárban, egy Gazdagréti dohánybolt előtt. A felvételen jól látszik, hogy nyolc maszkos alak hátulról, ok nélkül rátámad áldozatukra. A férfit hosszú perceken át viperával ütötték és rúgták, majd lefújták gázspray-vel. A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, fejét 25 öltéssel varrták össze.

 

 

A rendőrök a nyolc támadóból hármat elfognak, majd nem sokkal később letartóztattak. Az akcióban az olasz és a német hatóságok is segítették a magyar rendőrség munkáját. A támadók a szélsőséges ANTIFA csoport tagjai. A három gyanúsítottból kettő előzetes letartóztatásban van, egyikük pedig bűnügyi felügyelet alatt áll.

Az eljárás során a gyanúsítottak a vallomástételt mindvégig megtagadták – mondta el Csécsi Soma, a BRFK szóvivője, majd hozzátette, hogy a gyanúsítottakat már bűnszervezetben való részvétellel gyanúsítják.

Kollégáim a nyomozó csoportban most a szükséges eljárási cselekményeket a három gyanúsított vonatkozásában elvégezték, és a keletkezett iratokat átadjuk az ügyészségnek – hangsúlyozta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az eljárás adatai szerint a támadások összehangoltak, szervezettek és gátlástalanok voltak – ezt már Rab Ferenctől, a fővárosi ügyészség szóvivő-helyettesétől tudhattuk meg, aki hozzátette: a többi gyanúsítottat még keresik. A rendőrség megküldte az ügy iratait a fővárosi ügyészségnek, kollégáim rövid időn belül döntenek a vádemelés kérdésében.

A maszkos támadók emberölés kísérlete miatt akár 12 év börtönbüntetést is kaphatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!