2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Egyedülálló segítség az óvodáknak

2016. december 11., vasárnap 11:28, frissítve: vasárnap 11:46

Rönkszarvasépítő versenyt rendeztek a Pest megyei Sződligeten. A világon egyedülálló a kezdeményezés. A benevező csapatok felajánlásukkal a helyi óvoda és iskola alapítványát segítik.

Sződligeten tíz csapat nevezett az első rönkszarvasépítő versenyre. A településen már nyolc éve rendeznek jótékonysági vásárt advent idején, ám eddig a kézzel készített mézeskalács falu egyes épületeire lehetett felajánlásokat tenni. Az idén újítottak a szervezők.

„A verseny célja, hogy amellett, hogy jól érezzük magunkat, támogatjuk a sződligeti óvodás és iskolás gyerekek alapítványait, tehát vállaltan részrehajlók vagyunk. Aki a kihelyezett ládikóba többet támogatja az alapítványokat, az fog nyerni” – mondta Szinte Zsolt szervező.

A csapatok előtt nem volt megkötés, csupán annyi, hogy a farönkökből összerótt alkotásokról egyértelműen derüljön ki, hogy azok szarvasok. A résztvevők eleget is tettek a kritériumnak.

„A lényeg az, hogy az emberek összekovácsolódnak, együtt vagyunk, nagyon jó a hangulat, egymás között szórakozunk, egymás között építettünk, egymásnak segítettünk a szarvasokkal, és én azt gondolom, hogy ennél fantasztikusabb nincs a mai világban” – véli Korodi Attila.

A rendezvény sikerét látva a szervezők már most készülnek arra, hogy jövőre akár kétszer ennyi nevező lehet a sződligeti rönkszarvasépítő versenyen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!