2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Roham: hiába rugdosta a kórház kapuját a taxis

2017. június 2., péntek 04:11, frissítve: péntek 09:37

Várandós nő lett rosszul csütörtök hajnalban a dél-pesti kórház előtt. Epilepsziás rohamot kapott, egy taxis próbált rajta segíteni. A sofőr azt állítja, hogy hiába rugdosta a kórház kapuját, nem nyitottak neki ajtót.

A taxisofőr hiába volt felcser a honvédségnél, epilepsziás rohammal nem találkozott, ezért megijedt. Csütörtök hajnalban lépett oda hozzá egy várandós nő a dél-pesti kórház előtt. A sofőr elmondása szerint a nő azért ment éjjel a kórházba, mert elfogyott a gyógyszere. Az autónál rosszul lett, rohamot kapott, a taxi oldalát is összerugdosta. A kórház kívülről zárva volt, a taxis hiába kért segítséget, a főportán nem nyitottak neki ajtót. Szerinte a biztonsági őr egyszerűen elaludt.

„Rugdostam a kaput, dudáltam, senki nem állt meg” – mondta. A taxis felhívta a mentőket, akik – állítása szerint – azt tanácsolták neki, hogy vigye be a nőt, ha már úgyis a kórház előtt áll. Időközben feltűnt egy mentőautó.

– Hívom a mentőket, de nem jönnek. Erre jön egy mentőautó kifele a kórházból, eszi a benne ülő a hamburgerét, kinéz, és megy kifele a szentlőrinci irányba.
–  A busz megállt, a mentő nem?
– A mentő nem állt meg – fogalmazott a taxis.

Az epilepsziás nőnek az volt a szerencséje, hogy a taxi utasánál volt gyógyszer. Bő félóra elteltével a kórházból végül kijöttek a nőért, és visszakísérték vizsgálatra. A taxisofőrt annyira felzaklatták a történtek, hogy panaszlevelet írt a mentőszolgálatnak.

„Egyszerűen nem jöttek. Közölte velem, szó szerint, vissza lehet a magnóról venni, mert a feljelentést fönntartom, és még az egészségügyi minisztériumba is elküldtem a levelet, választ várok! Nem azért fizetem a pénzt 65 évesen, hogy olyan emberek dolgoznak az egészségügyben, akik nem értenek hozzá, és lekezelik az embert! Embernek kell tekinteni az embereket” – fogalmazott Bozai János.

Kerestük a kórházat és a mentőszolgálatot is, hogy megtudjuk mit gondolnak az ügyről. Levelet írtunk és telefonáltunk. Válaszokat azonban egyelőre nem kaptunk.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!