2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

„Rogánt, Habonyt és Vajnát is kifaggathatnák”

2016. június 27., hétfő 16:18, frissítve: hétfő 20:32

A Kúria szerint is áron alul keltek el a belvárosi ingatlanok Rogán Antal polgármestersége idején. Az Együtt újabb feljelentésekre készül.

„Mondta az Árpi, hogy ők a Tónival intézik a reális ár alatt jóval alacsonyabb értékbecslést, illetve készpénzes megvásárláskor 30 százalék kedvezménnyel a valódi ár feléért, vagy az alatt megszerezték már, vagy megszerezhetik az ingatlant.” Néhány hete vallotta a bíróság előtt az Aranykéz utcai robbantás és a Prisztás-gyilkosság miatt elítélt Portik Tamás azt, hogy Rogán Antalnak tízmillió forintnyi kenőpénzt adott át azért, hogy Habony Árpád nagynénje áron alul juthasson hozzá ötödik kerületi ingatlanokhoz.

Közben a Népszabadság pert nyert a Kúrián a Belváros ellen. A lap azt állította: Rogán polgármestersége alatt több Károly körúti ingatlant is féláron adott el az önkormányzat. A cikkért annak idején az ötödik kerület beperelte a lapot.

„Most már van olyan bírósági ítélet is, amely, hogy úgy mondjam, nem cáfolja azokat az állításokat, amelyek elhangoztak Rogán Antallal kapcsolatban. Az a minimum lenne – ha jogállam lenne Magyarország –, hogy a legfőbb ügyész hivatalból vizsgálatot indít az ügyben, kifaggatja Rogán Antalt. Egyébként nemcsak Rogán Antal neve hangzott ott el, hanem Habony Árpádé és Andy Vajnáé is. Tehát meg kellene hallgatni ezeket az embereket, és utána dönteni kell, hogy ők is a vádlottak padjára kerülnek vagy sem” – jelentette ki Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció szóvivője.

Orbán Viktor nemrég azt nyilatkozta: bűnözők vallomása alapján nem fog vizsgálatot kezdeményezni propagandaminisztere ellen.

„Nyilvánvalóan nem az apácazárdában lehet feltárni a bűnügyeket, azokról jellemzően bűnözők tudnak, ezért van az, hogy Portik Tamás többet tud erről az ügyről, mint a bazilika főpapja. Rogán Antalra viszont nemcsak Portik Tamás mondott terhelőt, hanem lehallgatási jegyzőkönyvekből a Vizoviczki-ügy kapcsán is szóba került a neve. A jegyzői mindegyike követett el valamilyen bűncselekményt, és eljárás alá vonták őket” – mondta Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

Az Együtt a Kúria döntése alapján újabb feljelentéseket kíván tenni Rogán Antallal szemben az ötödik kerületi ingatlaneladások ügyében.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!