2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Rogán–Portik-ügy: lehet még nyomozás

2016. augusztus 4., csütörtök 06:40, frissítve: csütörtök 13:34

Rogán Antal ügyeiben nem indul eljárás, Portik Tamás ellen viszont nyomozás indulhat hamis vád miatt.

Rogán Antal ellen nem indul eljárás, Portik Tamás ellen viszont napokon belül megindíthatja a nyomozást a Budapesti Nyomozó Ügyészség hamis vád gyanújával, írja a Népszabadság. A szükséges iratokat már bekérték a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

A vádhatóságnak meg kellett várnia a Központi Nyomozó Főügyészségen indult eljárás végét, amelyben végül elutasították a fideszes Rogán Antal ellen hivatali vesztegetés miatt tett feljelentéseket, nem találták ugyanis megalapozottnak a Prisztás-gyilkosságért elítélt Portik állításait arról a 10 millió forintnak megfelelő euróról, amit állítólag ő maga adott át kenőpénz gyanánt Rogán Antalnak az akkori belvárosi polgármesternek.

A Népszabadság szerint az ügyészség indoklása visszatetsző, mert Portik szavahihetőségével kapcsolatban a Prisztás-gyilkosság és Aranykéz utcai robbantás esetében sem merült fel semmi kétség.

„Mivel a Központi Nyomozó Főügyészség az alapügyben a feljelentést már jogerősen elbírálta, ezáltal a hamis vád bűntette miatt tett feljelentés elbírálásának eljárásjogi akadálya elhárult. Ez utóbbi, tehát hamis vád bűntette miatt tett feljelentésről a Budapesti Nyomozó Ügyészség fog dönteni, ehhez az ügyészség a napokban már beszerezte a Központi Nyomozó Főügyészségen keletkezett iratokat. Az iratok vizsgálata, illetve az érdemi döntés a feljelentésről még folyamatban van, ezért arról csak a későbbiekben, a döntés meghozatala után tudunk tájékoztatást adni” – mondta Hír TV-nek Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!