2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Rogán nem vállalta a szembesítést „Portik sameszával”

2016. október 27., csütörtök 19:50, frissítve: hétfő 20:14

Habony Árpád és Andy Vajna médiabirodalma mögé bújt Rogán Antal. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, korábbi fogadkozása ellenére sem vállalta a bírósági szembesítést Juhász Péterrel – a miniszter olyan, jól időzített cikkekre hivatkozott, amelyek szerint az ellenzéki politikus összeállt a lejáratására, az ismert olajmaffiózóval, Portik Tamással. Juhász Péter szerint Rogán Antal egyszerűen megfutamodott.

Bíróság helyett sajtótájékoztatóra ment a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője. Rogán Antal egy órával a Juhász Péter ellen indított személyiségi jogi per folytatás előtt jelentette be, hogy mégsem vállalja a szembesítést az ellenzéki politikussal. „Számomra az elmúlt hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy Juhász Péter nem más, mint Portik Tamás elítélt bűnöző samesza. Sajtóhírek szerint Portik Tamás és Juhász Péter gyakorlatilag rendszeresen tartanak kapcsolatot egymással, és ez a rendszeres kapcsolat kifejezetten arra a célra irányul, összejátszanak azért, hogy lejárassanak engem” – jelentette ki a propagandaminiszter.

A Prisztás-gyilkosságért jogerősen elítélt egykori olajmaffiózó nevét Rogán Antal jogi képviselője is többször emlegette a tárgyalóteremben. Az ügyvéd sem hagyta ki a sajtót, egy olyan cikkre hivatkozott, amelyben Juhász Pétert igyekezett lejáratni a kormánypárti bulvármédia – a tárgyalás előtti napon. „A tegnapi napon napvilágra került az is, hogy Portik Tamásnak a keresztlányának mondott személlyel is tartotta a kapcsolatot az alperes. Én sajtóhírekre alapozom a nyilatkozatomat” – fogalmazott Kovácsics László, Rogán Antal jogi képviselője.

Rogán Antalék indítványozták, hogy a bíróság tanúként hallgassa ki Portik Tamás volt rabtársát. A férfi szeptember elején beszélt arról a kormánypárti sajtóban, hogy Juhász Pétert az egykori olajmaffiózó irányítja a börtönből. „A tanúnak nevezett ember ugye Rogán Antal barátainak a tévéjében nyilatkozott valamit. Mi azt gondoljuk, hogy itt volt egy beadott peranyag is, amit 14 perccel a tárgyalás megkezdése előtt kaptunk meg, egy 30 oldalas anyagot egy DVD melléklettel. Az ügyvédem meg fogja vizsgálni ezeket, és ennek fényében döntjük el, hogy mihez járulunk hozzá és mihez nem. A mai tárgyaláson nem gondoltuk kihallgatni azt a bűnözőt, akinek ezek szerint Rogán Antalhoz olyan módon van köze, hogy ide tudták hozni. Én nem tudnám kitalálni se, hogy ki ült Portik Tamás mellett egy cellában, se nem tudnám idehozni egy tárgyalásra” – közölte Juhász Péter, az Együtt alelnöke.

Portik Tamás volt rabtársát a következő tárgyaláson, január 10-én hallgatja meg a bíróság. A személyiségi jogi perhez Juhász Péternek azok a nyilatkozatai vezettek, amelyekben a baloldali politikus azt állította, hogy  Rogán Antal bűnözőkkel, mások mellett Portik Tamással üzletelt, amikor Budapest belvárosában volt polgármester. Portikot a bíróság nyáron már kihallgatta tanúként. Az egykori olajmaffiózó azt vallotta, hogy Rogán Antal tíz millió forint kenőpénzt kért egy önkormányzati ingatlan eladása után. Ezért a nyilatkozatért Portik Tamás ellen hamis vád gyanújával indított büntetőeljárást az ügyészség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!