2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Rétvári Bence: az ellenzék migrációval pótolná a hiányzó gyermekeket

A kormány számára a családok támogatása azért is kiemelt feladat, mert szeretné elsősorban a magyar állam és nemzet érdekeit szolgálni. Az ellenzék múlt héten élesen bírálta ugyan a nyugdíjutalások késedelmét, de azok már a pénteki nap végére megtörténtek, biztosított Rétvári Bence. A nyugdíjasok jól jártak, hisz januárban megemelt nyugdíjat kaptak. Az államtitkár emlékeztetett, a most az utalások körüli helyzetet bíráló ellenzék elvett az idősektől egyhavi nyugdíjat, amit azóta a jelenlegi kormány már visszaadott - mondta el Rétvári Bence a Hír TV-ben.

  • Rétvári Bence: az ellenzék migrációval pótolná a hiányzó gyermekeket

A pénteken kapott nyugdíj összege decemberhez képest 3500 forinttal emelkedett - emlékeztetett Rétvári Bence, aki megjegyezte, a kormányváltás idején, 2010-ben egy lyuk tátongott a nyugdíjakban, amelyet előbb be kellett foltoznia a kormánynak. Az elmúlt évek emelései során a nyugdíjak vásárlóértéke 10%-kal növekedett, ezen felül nyugdíj prémiummal is kiegészült a megemelt összeg. Az államtitkár kiemelte, az összegszerű emeléseken túl közel 80 milliárdos összeget Erzsébet utalvány révén kaptak meg, és az Erzsébet program egyéb elemei, mint például kedvezményes üdülések is segítették az időseket.

Az ellenzéki bírálatok szerint a kormány családi adókedvezménye -hasonlóan a differenciált nyugdíjhoz - elsősorban a középosztályt segíti. Ezzel szemben Rétvári Bence rámutatott, hogy a társadalmi kirekesztődésről szóló 2010-es és 2017-es adatok összevetésekor kiderült, hogy a kormányváltáskor minden második nagycsaládot fenyegetett a szegénység közvetlen kockázata. Ez a szám mára a felére csökkent, és ma már csak minden negyedik nagycsaládot fenyeget a szegénység réme. Ez a 25%-os hazai arányszám a V4 országokban is kicsit magasabb, 27% de az Európai Únio további részében már 30%, tehát Európa más részein jóval kockázatosabb a sok gyermek vállalása. A különbség hazánkban szűkül, a családtámogatás miatt pedig folyamatosan tovább olvad. 

Rétvári Bence figyelmeztetett, hogy mindenki minél hamarabb adja be az igényléseit a családi következményekre, hogy lehetőleg senki se veszítsen egy fillért se a kedvezményekből. Nagyon sokakat segít a családkezdésben, és a nagycsaládosok életét is lényegesen javítja a kedvezmények rendszere - emlékeztetett az államtitkár. 

Az ellenzék szavakban az úgynevezett vegyes politikát támogatná, a kormány azonban kitart a jelenlegi rendszer mellett. Az adatok szerint 200 szülőre kb. 115 gyermek jutott, ma ugyanennyi szülőre 150 gyermek jut. Ez a szám lassan, de emelkedik, ugyanakkor látható, hogy az ellenzék egyes politikusai szerint a gyermekvállalás támogatása butaság és ezzel szemben a migrációt kell támogatni. A magyar kormány a magyar családokra költené ezeket a pénzeket – hangsúlyozta Rétvári Bence. Emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi ellenzék kormányon már megmutatta, hogy ezt a rendszert pár év alatt képes leépíteni, s most sem számíthatnánk tőle lényegében másra.  

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!