2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Áprilisban dönthet a Kúria a gyöngyöspatai ügyben

A Soros-hálózat szembe akarja fordítani a magyarokat és a romákat -reagált a KDNP országgyűlési képviselője arra, hogy a Párbeszéd tüntetést szervez a gyöngyöspatai romák mellett. Nacsa Lőricz szerint a milliárdos köre a demonstrációhoz dróton rángatja a baloldali pártokat. Az Emberi erőforrások minisztériumának államtitkár azt mondta, bízik abban hogy a Kúria áprilisig dönt az ügyben.

  • Áprilisban dönthet a Kúria a gyöngyöspatai ügyben

Készpénzben várják a kártérítést a romák Gyöngyöspatán - ezt mondták az érintettek korábban többször is híradónknak. A kormány által kínált ingyenes képzést a legtöbben elutasítják.

A bíróság összesen 100 millió forint megfizetésére kötelezte a tankerületet és az önkormányzatot, akik a Kúriához fordultak.

Az alperesek kérésére azonban a Kúria nem a normál ügymenet szerint ősszel, hanem soron kívül, várhatóan már áprilisban döntést hoz

- közölte az EMMI államtitkára. Rétvári Bence hangsúlyozta, az első és másodfokon eljáró bíróság számos indítványt nem vett figyelembe, ezeket a Kúriának most lehetősége van megvizsgálni.

Tüntetést szervez Budapestre a gyöngyöspatai roma nemzetiségi önkormányzat - ezt hétfőn jelentették be a Párbeszéd párttal közösen. Szerintük ugyanis jogtalanság éri a gyöngyöspatai cigányokat azzal, hogy nem pénzzel, hanem képzéssel kárpótolná őket a kormány.

Hétvégén a Soros-hálózat tart tüntetést

 - így kommentálta a bejelentést a kisebbik kormánypárt frakciószóvivője.

Nacsa Lőrinc szerint a tüntetés szervezőinek célja az, hogy tovább szítsák a feszültséget, és ehhez a Soros-hálózat dróton rángatja az ellenzéki pártokat is.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!