2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Retorzió érheti a NAV-osokat, ha nem szolgálnak

2017. március 23., csütörtök 10:33, frissítve: csütörtök 12:31

Szakmaiság és teljesítmény helyett az Orbán-rezsim politikai megrendelései szerint működnek a hazai közintézmények – ezt állítja Demeter Márta.

A korábban MSZP-s, majd független országgyűlési képviselő szerint az adóhivatal munkatársait retorzió érheti, ha nem hajlandók bizonyos politikai célokat szolgálni. A politikus példaként a pécsi szalonnagate néven elhíresült ügyre utalt. Korábban az adóhatóság két munkatársával szemben nyomoztak, mert a gyanú szerint egy hentes füstölt árut adott nekik, cserébe előre jelezték, hogy mikor mennek ellenőrizni. Azonban a rendőrök erre nem találtak bizonyítékot, a feltételezések szerint az eset hátterében személyes ellentétek állhattak. A képviselő több kérdést is feltett levélben a NAV elnökének az ügy tisztázására.

„Mit tesz azért, hogy megfékezze a NAV helyi kiskirályainak az ámokfutását? Indított-e belső vizsgálatot az előbb említett pécsi szalonnagate-ben? Vagy bármelyik vezető adott-e utasítást a munkavállalóinak arra, hogy a revizorok kivételeket tegyenek bizonyos cégek ellenőrzésével kapcsolatban? Mennyire tartja kifogásolhatónak az ő saját álláshalmozását, nem talál-e ebben bármilyen problémát, és úgy gondolja-e, hogy vajon ő a legalkalmasabb a NAV szakmai irányítására is?” – tette fel a kérdéseket a képviselő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!