2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Részegen többször a falhoz csapta húga fejét, hasba is szúrta

2017. május 29., hétfő 15:57, frissítve: hétfő 15:58

Első fokon hat év négy hónap börtönre ítélte életveszélyt okozó testi sértés miatt a Szekszárdi Törvényszék azt a tamási férfit, aki részegen dühében egyebek között többször a falhoz csapta húga fejét, majd hasba is szúrta testvérét. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője is fellebbezett.

Az alkoholista vádlott a húgával közösen bérelt házat Tamásiban, Tolna megye egyik kisvárosában. Az erőszakos férfi számlájára fél tucat bűncselekményt írt az ügyészség. A legsúlyosabb eset az volt, amikor dühében többször a falhoz csapta húga fejét, majd hasba is szúrta testvérét.

„…egyrendbeli életveszélyt okozó testi sértés bűntettének a kísérletében, egyrendbeli rablás bűntettében, háromrendbeli súlyos testi sértés bűntettében, egyrendbeli magánlaksértés bűntettében és egyrendbeli szabálysértési értékre több közirat, magánokirat, illetőleg készpénzt helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétségével. Indítványozom a vádlott bűnösségének a megállapítását” – ismertette Tillné Lozsányi Ildikó, a Tolna Megyei Főügyészség ügyésze.

P. Zoltán vádlott következetesen tagadta bűnösségét:

– Semmi közöm nincs hozzá, tisztelt bíró úr, mert ha kell, akkor…
– Nem követte el?
– Nem követtem el, és ha kell, még a poligráfos vizsgálat alá is állíttatom mind.

Az elsőfokú bíróság valamennyi vádpontban bűnösnek találta a férfit.

„…halmazati büntetésül hat év négy hónap szabadságvesztésre, valamint hét év közügyektől eltiltásra ítéli. A szabadságvesztést börtönben rendeli végrehajtani azzal, hogy abba a vádlott által előzetes fogva tartásban töltött időt beszámítani rendeli” – közölte Vincze Zoltán, a Szekszárdi Törvényszék tanácsvezető bírája.

A vádlott és védője fellebbezett, így az ügyet másodfokon a Pécsi Ítélőtábla tárgyalja.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!