2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Repül a Fideszből, ha tényleg lopott

2017. május 16., kedd 18:03

Kitennék a Fideszből, ha bebizonyosodna, hogy lopott – ezt mondta a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője arról a fővárosi tanárról, aki a gyanú szerint több millió forintot vehetett le az egyik V. kerületi iskola alapítványának számlájáról. A férfi a Fidesz egyik ötödik kerületi delegáltja. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Egy V. kerületi iskolában dolgozik az a tanár, aki a gyanú szerint hárommillió forintot tett el. A pénzt a diákok szüleitől szedték be táborozásra. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint bár a tanároknak tilos lenne pénzt szedniük, a gyakorlatban nincs más választásuk.

„A pedagógusok gyakran kényszerülnek arra, hogy pénzt gyűjtsenek: osztálypénzt, kiránduláspénzt és egyéb hasonló, alapítványi pénzeket. Ugyanakkor a jogszabályok alapján ezt nem tehetnék meg, ám semmilyen gyakorlati megvalósítása nincs annak, hogy a gyűjtés az iskolában történjen meg, így akár tetszik, akár nem, kollégáink rákényszerülnek, hogy a pénzt beszedjék” – mondta Mendrey László, a PDSZ elnöke.

Az alapítvány vagyonát kezelő tanár egyben a Fidesz–KDNP delegáltja a kerületi önkormányzatnál.

A Jobbik szerint a bűncselekmény különösen aljas, mivel a szülők gyermekeikre fordított pénzét tette el a férfi. „Számos kérdés felmerül, például az, mi az oka annak, hogy a tanártársaival titoktartási nyilatkozatot íratott alá. Fontos lenne, hogy tisztázza a nyilvánosság előtt, miképpen azt is, mi a magyarázata a cselekedetének” – hangsúlyozta Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője.

A Fidesz frakcióvezetője szerint ha beigazolódik a gyanú, akkor a tanárnak távoznia kell az iskolából és a pártból is. „Természetesen minden ilyen dolgot súlyosan elítélünk. Ha bebizonyosodik, akkor az a minimum, hogy visszafizeti a pénzt az alapítványba, ahonnan elvitte. Ennek az embernek ilyen közösségben nincsen helye” – jelentette ki Kósa Lajos.

A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz az ügyben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!