2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Belföld

Repkednek a főpolgármester-jelölt nevek ellenzéki oldalon

Egyre több nevet dobnak be az ellenzéki oldalon lehetséges főpolgármester-jelöltnek. A szocialistáknak több indulója is lenne egy esetleges előválasztásra, míg Liberálisok Sermer Ádámot nevezték meg kihívónak. Puzsér Róbertet több párt is támogathatja, róla Tarlós István azt mondta, hogy a saját területén tehetséges, de a városvezetés más szakma.

  • Repkednek a főpolgármester-jelölt nevek ellenzéki oldalon

Szerdán jelentette be Tarlós István, hogy újra indul a főpolgármesteri posztért jövő ősszel. Csütörtökön Puzsér Róbert jelezte, hogy elindulna, majd az ATV-ben a jelenlegi városvezetőről is elmondta a véleményét.

„Amikor nincs vízió és nincs identitás, amikor azt látom hogy Tarlós István maradéktalanul elégedett ezzel a vasbeton, benzingőz és kipufogógáz Budapesttel, ezzel az élhetetlen metropolisszal amelyben élünk. Nem akarja sehova eljuttatni, nincs a fejében egy B pont ahova eljuttassa. Ezt a vasbeton Budapestet kell menedzselni, minél jobban, gördülékenyebben működjön és termelje a GDP-t” – mondta Puzsér Róbert.

Tarlós István diplomatikusabban fogalmazott fogalmazott kihívójáról.

„Nekem Puzsér Róberttel a világon semmi bajom nincsen, meg szoktam tekinteni, ha módon van rá a szatírikus műsorait, az egy szakma. A szakmájában ő az egyik legjobb, nagyon tehetséges, a városvezetés az egy másik szakma az sem lehet máról holnapra megtanulni” – reagált a hírre Tarlós István.

Az MSZP budapesti elnöke a Hír TV-nek további jelöltek nevét is bedobta, akik egy esetleges előválasztáson indulhatnának. „Az MSZP szerencsés helyzetben van, mert sok alkalmas főpolgármester-jelöltünk is van. A két hivatalban lévő polgármesterünk, Tóth József és Gajda Péterről van szó. A várospolitikusunk Tüttő Katalin és Horváth Csaba is, hogy közülük ki lesz a befutó, kinek van ambíciója, az a szocialista párt belső egyeztetésén ki fog derülni” – nyilatkozta Molnár Zsolt.

Az előválasztásra korábban Karácsony Gergely is bejelentkezett.

A DK fővárosi képviselője közben azokat bírálja, akik kimaradnának az egyeztetésekből „Futóbolondok ellen nincs orvosság, felelős jelölt vagy felelős politikus, aki úgy gondolja, hogy kihívója akar lenni Tarlós Istvánnak, annak vagy tárgyalásos vagy előválasztásos úton kell megmérettetnie magát” – közölte Gy. Németh Erzsébet fővárosi képviselő.

A fővárosban ellenzéki szinten erősnek számító Momentum kivár döntésével az EP-választásokig. „Ősszel kell együttműködni, nem tavasszal, szóval ez azért elég korai lenne most télen eldönteni és előre megállapodni. Szerintünk ez majd kicsit később lesz aktuális. A jelenleg bedobott nevek közül nem érezzük úgy, hogy bárki olyan lenne, aki mögé teljes szívvel be lehetne állni” – nyilatkozta Nemes Balázs szóvivő.

Sajtóhírek szerint az LMP-ben és a Jobbikban is támogathatónak tartják Puzsér Róbert indulását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!