2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Rendőri túlkapások: meghosszabbították a nyomozást

Ismét meghosszabbította a 2006-os rendőri túlkapások nyomozását a Központi Nyomozó Főügyészség, de a 2010 novemberében indult eljárás még az idén befejeződhet. Ezt Balogh Zoltán szóvivő mondta a Magyar Hírlapnak.

A debreceni regionális osztályon három szálon fut a nyomozás: elöljárói intézkedés, valamint gondoskodás elmulasztásának bűntette és egyéb bűncselekmények miatt. A gyanúsítottak között közrendőrök mellett több egykori és aktív rendőri vezető is van. Így Bene László volt országos rendőrfőkapitány, Gergényi Péter volt budapesti főkapitány, Majoros Zoltán nyugalmazott ezredes és Mittó Gábor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság alezredese.

Több hónappal meghosszabbították

Azt, hogy a 2006-os rendőri intézkedésekkel összefüggésben jelenleg a Központi Nyomozó Főügyészség debreceni regionális főosztályán folyamatban lévő mindhárom büntetőeljárásban a regionális osztály indítványa alapján a nyomozások határidejét a Legfőbb Ügyészség kiemelt és katonai ügyekkel foglalkozó főosztálya több hónappal meghosszabbította, már a Hír Televíziónak mondta korábban Balogh.

A szóvivő hangsúlyozta, a rendelkezésre álló adatok alapján jelenleg az közölhető, hogy mindhárom nyomozás várhatóan még az idei évben be fog fejeződni. Hozzátette, az esetleges vádemelésekkel összefüggésben jelenleg még nem tud nyilatkozni a folyamatban lévő nyomozások miatt.

73 rendőrt állítottak bíróság elé

Nem maradhat a rendőrség állományában az az egyenruhás, akit jogerősen elítéltek a 2006-os rendőri túlkapások miatt – közölte korábban a Belügyminisztérium. A Hír Televízió úgy tudja, 73 rendőrt állítottak bíróság elé a véres tömegoszlatások után, tizenhárom egyenruhást el is ítéltek, közülük azonban legalább hatan továbbra is a rendőrségnél dolgoznak. A 2006-os rendőri túlkapásokkal kapcsolatban a Hír TV Célpont című műsora tavaly ősszel közölt először neveket. A televíziónál jelentkezett az a férfi is, akit elkezdtek lőni a vadászpuskás egyenruhások a rendőrségi felvételek tanúsága szerint.

Ismert, hogy a 2006-os tévéostrom után megtorlásként rendezett életű családok erőszakot kerülő gyermekeit tartóztatták le – írta meg a Magyar Nemzet. A bíróságok emellett futószalagon hozták meg az ítéleteket a tüntetők elzárásáról. Közben több olyan bírósági ítélet is született, melyekben kimondták: a 2006 őszi rendőrattak után több demonstrálót jogtalanul bántalmaztak, hurcoltak el vagy tartottak fogva. A parlament indén márciusban elfogadta a Balsai-jelentést, amely a 2006. szeptember 19-e és 22-e között, valamint október 23-án lezajlott tömegdemonstrációkat vizsgálta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!