Rendőrbotrány: tovább dőlhetnek a dominók + Videó

LM, 2012. június 5., kedd 20:13, frissítve: kedd 20:13
Nem zárta ki a belügyminiszter, hogy további személycserék lesznek a rendőrség vezetésénél a korrupciós ügy miatt.

Pintér Sándor a Hír TV-nek elmondta, hogy a felderítés előrehaladtával további személycserék várhatók. „A felderítés folyamata hosszú volt, de rendkívül pontos. Ennek az eredménye az, hogy a Legfőbb Ügyészség ilyen gyorsan és hatékonyan tud dolgozni” – tette hozzá, részleteket későbbre ígért. A belügyminiszter kiemelte: a mostani elfogások is azt mutatják, hogy betartotta ígéretét, és rendet csinálnak a rendőrségen belül és kívül is. Ismert, újabb két, magas rangú rendőrtisztet vettek őrizetbe a rendőrségi korrupciós ügy miatt.

Összehangolt akció


A múlt héten összehangolt rendőri akcióval vették őrizetbe Hopka Lajost, a Nemzeti Nyomozó Iroda speciális bűnszervezeti csoportok elleni osztályának vezetőjét és Kalmár Tamást, a Budapesti Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályának vezetőjét. Az akcióban rajtuk kívül két civilt is bevittek a rendőrségre. A Magyar Nemzet beszámolt róla, hogy az éjszakai élet ismert figurája, V. László vesztegethette meg a pénteken őrizetbe vett két, vezető beosztású rendőrtisztet.

A négy személyt vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba korrupció megalapozott gyanújával. Az ORFK egyébként szintén vasárnap rövid közleményben tudatta: Hatala József országos rendőrfőkapitány június elsejei hatállyal indoklás nélkül felmentette Gulyás Imre alezredest, Hopka Lajos felettesét, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályának főosztályvezetőjét. A BRFK-nál is változások voltak, a rendőrség honlapján szombaton megjelent közlemény szerint Török Zoltán lett a rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, Kalmár Tamás helyét Pallagi Imre vette át a közrendvédelmi főosztálynál, Kuczik János Zoltán pedig a közlekedésrendészeti főosztály vezetője lett.

Az illegális bevándorlásról és a Duna menti országok biztonságpolitikai együttműködéséről tárgyalt Pintér Sándor belügyminiszter bajor kollégájával, Johann Herrmann-nal kedden Budapesten. Terveik szerint a turistaidényben bajor rendőrök is segítik a magyar rendőrök munkáját a Balatonnál. Magyar rendőrök pedig a müncheni sörfesztiválon látnak majd el hasonló feladatokat – mondta Pintér Sándor a bajor vendégével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Mindketten beszéltek arról, hogy fontos a főleg Afrikából és Ázsiából az Európai Unióba irányuló illegális bevándorlás visszaszorítása. Mint a bajor belügyi tárca vezetője hangsúlyozta, Bajorország ennek érdekében együttműködik a régió országaival. Mint mondta, a schengeni határok 2007-es változása után attól tartott a lakosság, hogy többen érkeznek majd illegálisan a harmadik világból, tavaly azonban már enyhén csökkent a számuk.

A megbeszélésen szóba került, hogy 2013 tavaszán a Duna menti régió országainak belügyminiszterei a térséget érintő biztonságpolitikai kérdésekről tartanak tanácskozást.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés