2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Híradó 12:00

Rendőr nélkül maradhat idén a Balaton

2017. május 17., szerda 22:12, frissítve: szerda 22:59

Könnyen lehet, hogy egyáltalán nem kap rendőri megerősítést a Balaton és a Velencei-tó régiója erre a nyárra. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonnyitó értekezletén jelentették be, hogy az illegális migráció mértékétől függ, jut-e több rendőr az idegenforgalmi szempontból frekventált területekre. Nyaranta turisták százezrei jönnek a Balatonra, éppen ezért kap ilyenkor évtizedek óta hol több, hol kevesebb plusz rendőri erőt a tó térsége.

Tavaly nyáron több mint hatvan rendőrt vezényeltek a Balatonhoz, a szezon közepén azonban a határra vitték őket. A balatoni városok polgármesterei közül többen is felszólaltak emiatt, az ORFK azonban idén sem tudta megnyugtatni őket.

„Olyan egyelőre még általunk is kiszámíthatatlan jelentőségű és volumenű események elé nézünk, amik miatt a mostani tervezés csak nagyjából jóslás lenne, ebbe meg nem szeretnénk bocsátkozni, az egyik és talán a legnagyobb kihívás az illegális migráció” – mondta el Balogh János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes.

Azt ígérik: az idegenforgalmi szempontból érintett megyék rendőreit mentesítik leghamarabb a határszolgálat alól, vagyis legalább a balatoniakat nem vezénylik el máshová.

„Cromwellre hivatkozva bízunk Istenben, de szárazon tartjuk a puskaport, tehát készülünk minden lehetőségre. Azt gondolom, hogy minden olyan erőforrás-tervezési képességet, azt, ami a dolog kezeléséhez kell, bebiztosítottunk, a munkatársaink készen állnak, mi felkészültek vagyunk, és meg fogunk felelni a nyáron is” – nyilatkozta a Zala megyei rendőrfőkapitány, Sipos Gyula.

Idén nyáron kerékpáros és lovas rendőrök is teljesítenek majd szolgálatot a Balatonnál, és lesz helikopteres járőrözés is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!