2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Nem mindennapi ételosztást szerveztek

2017. január 21., szombat 20:14, frissítve: vasárnap 09:00

Hajléktalanoknak segíthettek ma a budapesti irodalomkedvelők. A jótékonysági könyvvásár bevételeiből rászorulóknak főztek ételt, a főzés idején pedig felolvasásokat is tartottak.

Kétszáz adag babgulyás készült az Üllői út egyik házának gangján. Az ételt a Magvető Könyvkiadó szerzői készítették. Mialatt megfőtt a leves: felolvasásokat és könnyvásárt tartottak. A befolyt pénzből újabb adag ételt készítenének a rászorulóknak.

„Szerintem mindenkiben benne van a segíteni akarás, csak nem mindenki tudja, hogy hogyan tudna ezen segíteni. Ugye először csináljuk ezt, fogalmam sincs, hogy mennyi vagy milyen összeg fog ebből összegyűlni, de ha egy fillér nem gyűlik össze, akkor is: kétszáz adag étel kiosztásra kerül, ami szerintem nem olyan kevés” – nyilatkozta Cserna-Szabó András író.

A  felolvasásokra a Hévíz folyóirat fiatal szerzőit is elhívták. „Egy tök jó brancs szerveződött itt fiatal költőkből, illetve idősebb írókból, és gondoltam ez egy tök jó dolog, hogyha együtt vagyunk, és együtt felolvashatjuk egymás műveit, és ezzel kvázi még a rászorulóknak is segíthetünk. De itt a könyvvásárlás is, és az ételosztás, úgyhogy így alakult” – fogalmazott Tímár Benjamin költő.

A könyvvásár bevételei néhány óra alatt elérték a 300 ezer forintot.

Az ételt az egyik biciklis civil szervezet tagjai osztják szét a hajléktalanszállókon és az utcán.

Bejelentkezés 15 órakor a helyszínről:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!