Rendhagyó értekezletet hívtak össze + Videó

KK, 2012. február 5., 13:28, frissítve: 13:28
Rendkívüli szülői értekezletet tartottak a Pécsi Tudományegyetemen. Az érdeklődőket az új felsőoktatási keretszámokról és a fizetős szakok árairól tájékoztatták. Az oktatási államtitkárság egyébként a héten hosszabbította meg a jelentkezési határidőt, így legkésőbb február 24-én éjfélig kell postára adni a diákoknak a szükséges dokumentumokat.

A rossz idő ellenére sokan látogattak el a Pécsi Tudományegyetem rendhagyó szülői értekezletére. Az érdeklődők elsősorban a változásokra, az államilag támogatott, illetve költségtérítéses keretszámokra, valamint a fizetős szakok áraira voltak kíváncsiak. Az új felsőoktatási törvény miatti változásokra és a keretszámok meghatározása okozta helyzetre reagálva a szülői értekezlet célja az volt, hogy megismertesse a 2012-es felvételi eljárást, felvételi stratégiák bemutatásával segítse az eligazodást, a szak- és intézményválasztást.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága korábban tájékozódott a középiskolásoknál, hogy kellően ismerik-e a felsőoktatásba lépés új feltételeit. Ennek alapján az eredeti február 15-i jelentkezési határidőt meghosszabbították, így legkésőbb február 24-én éjfélig kell a jelentkezéseket elektronikusan, illetve hagyományos módon postára adni.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés