2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Belföld

Rendhagyó akció a balesetmegelőzés érdekében

Rendhagyó flashmobot szervezett a rendőrség Budapest egyik forgalmas kereszteződéséhez. A hatóságok célja ezzel az volt, hogy felhívják az autósok figyelmét a gyalogosokra.

  • Rendhagyó akció a balesetmegelőzés érdekében

Budapesten idén eddig már negyvenketten haltak meg balesetekben. Ezért a rendőrség egy gimnázium diákjaival közösen rendhagyó akciót szervezett. A tanulók egy "Lassíts, a kistesóm idejár!" feliratú táblával vonultak ki a zebrára, így próbálva felhívni a vezetők figyelmét a gyalogosokra.

Országosan megnövekedett a halálos balesetek száma, ez alól sajnos Budapest sem kivétel, így a BRFK Közlekedésrendészeti Osztálya és a Than Károly Gimnázium rendészeti hallgatói egy közös akciót szerveztek, a hallgatók vannak segítségünkre abban, hogy a gyalogátkelőhelyeken, a zebrákon egy figyelemfelkeltő táblát tartanak fel az autósok és a gyalogosok számára is

- mondta a BRFK kommunikációs osztályvezetője, Hegyesi Melinda.

A gyerekek "Tedd zsebre a mobilod!" feliratú táblával is készültek. Egyre gyakoribb probléma ugyanis a mobiltelefon használata a vezetőknél. Az elmúlt hónapokban több olyan baleset történt, amit internetezés vagy élő videó készítése közben okoztak a sofőrök.

Én is autós vagyok, de hát tudom, hogy igazából az autó az erősebb, tehát ennélfogva neki kell a gyengébbre odafigyelni

- mondta egy járókelő.

Magyarország területén ezen a hétvégén négy halálos kimenetelű közlekedési balesetben öt személy vesztette életét, harmincnyolcan súlyosan és nyolcvanöten könnyebben sérültek meg. A rendőrség mostani akcióját éppen ezért országosan tíz helyszínen rendezte meg hogy minél több emberhez el tudja juttatni figyelmeztetését.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

Orbán Viktor szólt Fico merénylőjéről + videó

A miniszterelnök szerint nagy erők állnak a háborúpárti politikusok, a háborúpárti álláspont mögött, és erőteljes erőközpontok érdekeltek abban, hogy a háború folytatódjon, sőt hogy kiterjedjen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!