2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Rémhírkeltés miatt jelentették fel a fideszes képviselőket

2016. szeptember 24., szombat 20:03, frissítve: vasárnap 12:26

Hazugsággal vádolja Gödöllő polgármestere a térség fideszes képviselőjét. Gémesi György szerint a politikus nem mond igazat, amikor arról beszél, hogy menekülteket akarnak a városba telepíteni. A fideszes Vécsey László egy fórumon mondta azt, hogy Gödöllő polgármestere 1500 migránst akar a településre befogadni, ezért nem szavazta meg a képviselő-testület a kényszerbetelepítést ellenző határozatot. Csepel hasonló gondolatokat megfogalmazó fideszes politikusait, ügyvédek jelentették fel rémhírkeltés miatt.

„A gödöllői önkormányzat másodszor is elutasította a kötelező betelepítési kvóta elleni határozatot. Ebből viszont számunkra az várt érthetővé és világossá, hogy Gödöllő fokozott veszélyben van” – egy gödöllői fórumon mondta ezt a térség fideszes képviselője. Vécsey László 1500 migráns betelepítéséről beszélt és azt hangoztatta, hogy szerinte a polgármester civil szervezetekkel is lepaktálna, hogy bevándorlók költözzenek az önkormányzati lakásokba.

„Ez Gödöllőn 200-220 családot jelent, családegyesítéssel, amit most az unió éppen a legutóbbi határozatainak egyikével tett még könnyebbé. Ez akár 1500 embernek a betelepítését is jelenti Gödöllőre. Nem kell ahhoz Európai Bizottság, hogy egy városba akárhány család betelepüljön, elég hogyha jelentkezik a polgármesternél egy civil szervezet és visz egy táska pénzt, hogy kibérelné az önkormányzati ingatlanokat. Tehát egy önkormányzati hozzáállás, adott esetben egy önkormányzati befogadó hozzáállás nagyon veszélyes tud lenni” – tette hozzá a fideszes képviselő.

Gémesi György szerint bevándorlókról csak a parlament egyezhet meg Brüsszellel. „Megállapodni ezekben a kérdésekben csak a kormány tud Brüsszellel, ő tud jogszabályokat alkotni, és a parlament hozhat olyat, ami kötelező érvényű minden önkormányzatra. Sajnálom, hogy ez a félelemkeltés részeként Gödöllőn is elhangzott, pont ettől kívántuk megóvni a várost. Nem szeretnénk, ha ma a mindennapokban tapasztalható gyűlölet, félelem, fenyegetés és veszélyeztetés, bizonytalanság uralkodna el ebben a városban” – mondta Gödöllő polgármestere.


A kampány Csepelen sem volt csendesebb. A szerdai testületi ülésen a fideszes alpolgármester arról beszélt, az önkormányzati ingatlanok lakóit fenyegeti a migránsok esetleges betelepítése az uniós kötelező kvóta miatt.

„Csepel sem fogadná örömmel az ilyen betelepítetteket, Csepelen 1400-nál is több önkormányzati lakás van, nem örülnénk neki annak, ha ki kellene lakoltatni onnan a lakókat. 192 millió forintot költ az önkormányzat különböző segélyezésekre, nem örülnénk neki, ha ezt másoknak kellene adni” – mondta Ábel Attila.

A csepeli fideszes képviselők kijelentése miatt két ügyvéd feljelentést tett – rémhírkeltés miatt fordultak az ügyészséghez.

„Mi azt gondoljuk, hogy nyílt hazugság és az emberek hülyének nézése ennek a két, teljesen mindegy, hogy milyen párthoz tartozó politikusnak az előterjesztése, illetve a magánakciója, netán hivatalos akciója és úgy gondoljuk, hogy vannak olyan határok, amelyeket egy politikai kampányban sem szabad átlépni. Úgy gondoljuk, hogy bizonyos nyilatkozatoknak, bizonyos magatartásnak kellene, hogy következménye legyen” – fejtette ki egyikük, Csire Balázs.

Az ügyvéd hangsúlyozta, a két csepeli képviselő valótlanságokat állított.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!