2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az Emmi dolgozói

Egyszülős családban és nevelőotthonban nevelkedő gyermekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az Emberi Erőforrások Minisztériumnak (Emmi) dolgozói.

  • Rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek karácsonyi ajándékot az Emmi dolgozói

A névre szóló ajándékcsomagokkal a József Attila Gyermekotthoni Központban nevelkedő 140 gyermeket és 100 egyszülős családot ajándékoznak meg a minisztérium dolgozói.

Az ajándékokat szombat délelőtt indította útjára Fülöp Attila, az Emmi szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Latorcai Csaba, az Emmi közigazgatási államtitkára, Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár, Sölch Gellért stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára valamint az Emmi munkatársai.

Fülöp Attila Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének üzenetét tolmácsolva kiemelte: karácsonykor talán azoknak a gyermekeknek a legnehezebb, akik nem ünnepelhetnek családi körben. Az Emmi munkatársai az ő karácsonyukat szeretnék szebbé tenni hagyományos karácsonyi gyűjtésükkel.

Fülöp Attila szerint a gyermekotthonokban dolgozó nevelők küldetése, hogy szerető környezetet biztosítsanak és irányt mutassanak a gyermekeknek. A gyermeküket egyedül nevelő édesapák és édesanyák pedig egyszerre kell, hogy ellássák mindkét szülő szerepét.

„Küldetésük elvégzéséhez azonban szükségük van a mi közös segítségünkre is” - tette hozzá az államtitkár.

A József Attila Gyermekotthoni Központ gyermekeinek kívánságlista alapján készítettek ajándékcsomagokat a minisztérium dolgozói. Az ajándékok között van fülhallgató, távirányítós autó, hangszóró, édesség, baba, játékkonyha, táska, görkorcsolya, könyv, ruha, sportmez, edzőcipő. Emellett közösen használható játékokat, labdákat, pingpongütőket, társasjátékokat is kapnak a gyerekek.

Az egyszülős családok tartós élelmiszert, édességet tartalmazó csomagokat kapnak, az adományokat az Egyszülős Központ juttatja el a rászoruló családokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!