2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Rászoktak a jegybankosok Jamaicára

,

2017. szeptember 21., csütörtök 13:28, frissítve: csütörtök 15:17

Három hónap alatt négyszer utaztak Jamaicába a Matolcsy György vezette intézménytől – ez az Együtt elnökségi tagja, Spät Judit által kikért közérdekű adatokból derül ki.

Az utazásokra több millió forint ment el, pedig a kérdéses időszakokban Montego Bayben mindössze egy pénzügyszakmai nemzetközi rendezvény volt. Ráadásul a jegybankosok tovább maradtak, mint ameddig a konferencia tartott. Az MNB magyarázata szerint Montego Bay után jövőre Magyarország rendezi a világ értékpapír-felügyeleteit tömörítő nemzetközi szakmai szervezet konferenciáját, ezért volt szükség az utakra.

A jegybanki dolgozók nemcsak Jamaicát kedvelik, volt aki egy hétig tartózkodott a Hawaii szigeti Honoluluban. Az MNB egyébként másfél év alatt 1722 útra több mint 665 millió forintot költött, a célpontok között volt Szingapúr, Malajzia és Kína is.

„Ez a mennyiségű utazás, és főleg ilyen árakon, nagyon erős túlzásnak tűnik, hiszen az látszik, hogy, mint annyi minden másban, Matolcsy György és csapata az utazások terén sem figyel a közpénzek takarékos elköltésére, sőt rendkívül nagyvonalúan bánnak magukkal. Evidensen a legdrágább repülőjegyekkel, a legdrágább szállodákba mennek. Volt például egy egyhetes japán utazás, amely 4 millió forintba került, vagy egy másik kínai út ahová hárman is mentek, fejenként több mint hárommillió forintért” – ismertette Spät Judit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!