"Rámegy az életem, mindenem" – 12 milliós gázszámlát kapott

KK, 2012. július 31., kedd 20:08, frissítve: kedd 20:17
12 millió forintos gázszámlát kapott egy debreceni férfi. Az óraállás szerint fél év alatt fogyasztott ennyit. A férfi egy 90 négyzetméteres családi házban él a feleségével. Azt elismeri, hogy megsérült a gázóra, de azt mondja, nem lopta a gázt. A szolgáltató vizsgálatot indított. Amíg nem tisztázódik a helyzet, nem kell kifizetnie a számlát.

„Nekem rámegy a házam, az életem, mindenem!” – Mártha Lászlót idegileg nagyon megviselte a 12 millió forintos gázszámla. Néhány napja kapta meg a csekket az óriási összegről. A gázóráját márciusban, szolgáltatóváltáskor lecserélték. A 12 millió forintot július elején számlázták ki a debreceni fogyasztónak. Az elszámolás szerint fél év alatt több mint 80 ezer köbméter gázt használt el.

– Nem lehetséges ennyit kivenni egy rendszerből, lehetetlen kivenni, ez 30 éves gázmennyiség, ez az óra mindössze körülbelül 8 éve volt fenn – fogalmazott a Hír Televíziónak Mártha László.

A férfi az elmúlt hetekben többször is járt a szolgáltatónál. Eddig azonban nem járt sikerrel. Nem tudja és nem is akarja kifizetni a 12 millió forintot. A férfi azt mondja, az óra korábban megsérült, mert festés közben a létra nekidőlt. Azt viszont nem tudja, hogy mi lehet az oka annak, hogy a gázóra ekkora fogyasztást mutat. A szolgáltató a Főgáz, de a gázórát a Tigáz szakemberei olvasták le. A mérőállásról fotókat is készítettek, az alapján számlázott a Főgáz, de vizsgálatot indítottak az ügyben.

– Tudomásunkra jutott, hogy a Tigáz vizsgálja az ügyet, és szabálytalan vételezés miatt eljárást is kezdeményezett a fogyasztónál – közölte a Főgáz szóvívője. A vizsgálat eredményéről, amely alapján, ha indokolt, módosítjuk a számla értékét – tette hozzá Bálint Norbert.

Azóta a férfi egy újabb csekket kapott. Ezen 540 ezer forintos kötbért számláztak ki neki. A szolgáltatónál elmondták: a csekkeket a vizsgálat végéig nem kell kifizetnie a fogyasztónak.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés