2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

"Rámegy az életem, mindenem" – 12 milliós gázszámlát kapott

12 millió forintos gázszámlát kapott egy debreceni férfi. Az óraállás szerint fél év alatt fogyasztott ennyit. A férfi egy 90 négyzetméteres családi házban él a feleségével. Azt elismeri, hogy megsérült a gázóra, de azt mondja, nem lopta a gázt. A szolgáltató vizsgálatot indított. Amíg nem tisztázódik a helyzet, nem kell kifizetnie a számlát.

„Nekem rámegy a házam, az életem, mindenem!” – Mártha Lászlót idegileg nagyon megviselte a 12 millió forintos gázszámla. Néhány napja kapta meg a csekket az óriási összegről. A gázóráját márciusban, szolgáltatóváltáskor lecserélték. A 12 millió forintot július elején számlázták ki a debreceni fogyasztónak. Az elszámolás szerint fél év alatt több mint 80 ezer köbméter gázt használt el.

– Nem lehetséges ennyit kivenni egy rendszerből, lehetetlen kivenni, ez 30 éves gázmennyiség, ez az óra mindössze körülbelül 8 éve volt fenn – fogalmazott a Hír Televíziónak Mártha László.

A férfi az elmúlt hetekben többször is járt a szolgáltatónál. Eddig azonban nem járt sikerrel. Nem tudja és nem is akarja kifizetni a 12 millió forintot. A férfi azt mondja, az óra korábban megsérült, mert festés közben a létra nekidőlt. Azt viszont nem tudja, hogy mi lehet az oka annak, hogy a gázóra ekkora fogyasztást mutat. A szolgáltató a Főgáz, de a gázórát a Tigáz szakemberei olvasták le. A mérőállásról fotókat is készítettek, az alapján számlázott a Főgáz, de vizsgálatot indítottak az ügyben.

– Tudomásunkra jutott, hogy a Tigáz vizsgálja az ügyet, és szabálytalan vételezés miatt eljárást is kezdeményezett a fogyasztónál – közölte a Főgáz szóvívője. A vizsgálat eredményéről, amely alapján, ha indokolt, módosítjuk a számla értékét – tette hozzá Bálint Norbert.

Azóta a férfi egy újabb csekket kapott. Ezen 540 ezer forintos kötbért számláztak ki neki. A szolgáltatónál elmondták: a csekkeket a vizsgálat végéig nem kell kifizetnie a fogyasztónak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!