Rács mögött marad V. László

PR, 2012. július 5., csütörtök 09:40, frissítve: csütörtök 14:05
Meghosszabbította a Pesti Központi Kerületi Bíróság V. László és két társa előzetes letartóztatását; a nem jogerős végzésről csütörtökön adott ki közleményt a bíróság.

A tájékoztatás szerint három hónappal hosszabbították meg K. Tamás, H. Lajos és V. László előzetes letartóztatását abban a büntetőügyben, amelyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el, folytatólagosan és üzletszerűen, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A bíróság mindhárom gyanúsított esetében a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta döntését, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2012. október 3-ig tart.

A végzés nem jogerős.

Újabb emberekre vallott a munkatárs ?

A Blikk közben úgy tudja: V. László munkatársa azért került a héten házi őrizetbe, mert újabb emberekre vallott büntetésének enyhítése érdekében. A lap informátorára hivatkozva arról is ír, hogy a rendőrök a kenőpénzeket nem kézből kézbe, hanem egy álnéven bérelt széfbe kapták. A trezor közelében lévő biztonsági kamerák felvételeit pedig már bekérték a rendőrök.

Mint arról a múlt héten beszámoltunk, adócsalással és más bűncselekményekkel is meggyanúsíthatja az ügyészség V. Lászlót a tőle és az érdekeltségeiben lefoglalt dokumentumok szakértői vizsgálatának befejezése után. A razziázó hatóságok egyébként múlt pénteken már az ötödik budapesti szórakozóhelyet záratták be a talált szabálytalanságok miatt.

A Blikk szerdán azt írta: egy bombariadó alkalmával helyeztek el poloskákat a rendőrök V. László érdekeltségeinél, majd hónapokig lehallgatták a vállalkozót és bizalmasait a rajtaütés előtt. .

A Hír Televízió Célpont című műsora azt is kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire a drogfutárok a holland drogkartelltől.

Forrás: Hír TV, MTI
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés