2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság bolond körei 11:00

Rabok készítettek betlehemet Veszprémben

2016. december 13., kedd 20:59

Rabok készítették el a veszprémi Szent Anna kápolna új betlehemét. Az ötletgazda a börtönlelkész volt.

„Könyörögve kérünk, hogy áldd meg ezt a betlehemet, amelyet az emberi kéz és a szív formált a léleknek erejéből” – a veszprémi Szent Mihály-bazilika plébánosa áldotta meg az új betlehemet, amit a börtönlelkész kérésére saját kezűleg készítettek el a büntetés-végrehajtási intézet lakói.

„A férfi fogvatartottak a vázát készítették el, a nők pedig a figurákat és a bábukat. Az intézet kollégái is a segítségükre voltak, a reintegrációs tiszt, pártfogó, és a bv. osztályvezető segítette a munkájukat” – mondta el Németh Éva bv. ezredes, parancsnok.

A fogvatartottak önként vállalták a feladatot.

„Meghittség is volt ebben az egészben. Azt gondolom, mindenki egy kicsit haza tudott gondolni, ha már nem is tudunk otthon lenni a szeretteinkkel” - mondta az egyik rab, Mariann.

A betlehem a börtönlelkész ötlete volt.

„És akkor megmintáznak. Ha egy anya készítette az anyát, a szűz anyának a képét, az az anya, aki nem tud hazamenni a gyerekéhez és sütni, takarítani, főzni és nem tudja átölelni, mint Mária által őrzött gyermekét” – mondta Nagy Károly, apátkanonok.

A betlehemet karácsonyváró ünnepségen  szentelték fel, amelyen a fogvatartottak, és a kápolnába járó diákok, gyermekek is részt vettek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!