2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Pukli István is részt vett a humorista rendezvényén

2016. június 18., szombat 22:07, frissítve: vasárnap 11:08

Tizenötödszörre hívta össze a szárszói találkozót Farkasházy Tivadar. Viszonylag kevesen vettek rajta részt, a humorista szerint azért, mert kemény hangú meghívókat küldött szét, lehetővé téve, hogy bárki, akinek esetleg a megélhetése múlna rajta, nyugodt szívvel nemet mondjon.

„Van értelme Szárszónak? Nincs” – így indította a tizenötödik találkozót Farkasházy Tivadar komikus nyaralójuk kertjében, majd úgy folytatta: lehet hogy ez volt az utolsó. „Lehet, hogy ezekben a percekben Bánki képviselő úr egy egyéni módosító indítványt ad be, hogy 11 és 12 óra között ingyen megvásárolhatja az egész falut ezzel a telekkel együtt Mészáros Lőrinc, aki jelenleg a Földvár–Fonyód-vasutat hozza rendbe, biztos övé volt a legolcsóbb pályázat” – mondta Farkasházy.

Az idei találkozóra nemcsak politikusok, újságírók kaptak meghívást, hanem mások mellett Pukli István, a Tanítanék mozgalom frontembere, valamint Sándor Mária, a fekete ruhás nővér.

„Egy országnak a helyzetét, azt hiszem, az mutatja meg, hogy hogyan bánik azokkal az emberekkel, akik kiszolgáltatottak, akik segítő kézre szorulnak” – fogalmazott Sándor Mária.

A házigazda szemléletesen utalt a találkozó alapkérdésére, hogy megreformálható-e Orbán Viktor rendszere, és ha igen, miért külön-külön lépnek fel ellene.

Kovács László, a szocialisták volt külügyminisztere szerint az ellenzék összefogása kell ahhoz, hogy Magyarország újra „demokratikus állam” legyen. „Meg kell valósítani. Ha mindig azt néznénk, hogy mit lehet és mit nem, akkor, azt hiszem, az emberiség nem itt tartana, hanem talán ötszáz évvel hátrább. Köztársaság legyen!” – nyilatkozta az egykori MSZP-elnök.

Vadai Ágnes is az összefogást szorgalmazza, szerinte alapkérdésekben egyetértenek a szocialistákkal. „A választóink nagyon sokszor világossá tették számunkra , hogy azt szeretnék látni, hogy összefogunk, együttműködünk, és megtaláljuk azt a legjobb módszert, amellyel a jelenlegi rezsimet le lehet váltani. Erre jó példa Salgótarján, és hasonló példa, azt tudom mondani, Dunaújváros, ahol a választók megbüntették azokat a formációkat, amelyek szembe mentek az együttműködés igényével” – hangsúlyozta a DK alelnöke.

Az ellenzéki politikusok arra számítanak, hogy a szocialisták jövő heti kongresszusán olyan elnököt választanak, aki együtt tud működni a többi baloldali párttal.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!