2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Pszichés beteg az düsseldorfi támadó

2017. március 10., péntek 06:51, frissítve: péntek 10:50

Egy pszichés beteg támadt baltával az utasokra a düsseldorfi főpályaudvaron tegnap este. A volt Jugoszlávia területéről származó férfi több embert is megsebesített, az ő állapotuk nem életveszélyes. Az elkövető is megsebesült, az egyik helyi lap szerint súlyos állapotban vitték kórházba. A német rendőrség terrorista szálat egyelőre nem talált.

Fegyveres őrök a düsseldorf központi vasútállomáson. Csütörtök este baltával támadt az utasokra egy férfi. A hatóságok eredetileg két elkövetőről beszéltek, de később kiderült, hogy csak egy volt.

„Este 20.50-kor, tisztázatlan okok miatt egy támadó egy baltával lecsapott egy áldozatra a hév területén. Ezek után a peronon két másik várakozó utast is megsebesített, majd a váróterembe ment és ott is megtámadott embereket. Ezek után az elkövető leugrott a pálya feletti gyaloghídról, hogy így próbáljon menekülni, de megsérült közben és a rendőrség elfogta” - közölte a rendőrszóvivő, Markus Niesczery.

A 36 éves elkövetőről hamar kiderült, hogy pszichiátriai kezelés alatt áll. A férfi Jugoszláviában született, de már évek óta az egyik Düsseldorf melletti településen él.

„Az elkövetőt őrizetbe vettük, lefoglaltuk tőle a baltát. Átmenetileg lezártuzk az állomást és az utasokat kikísértük, mert nem voltunk biztosak benne, hogy az elkövető egyedül volt, vagy még vannak társai” – tette hozzá a rendőrszóvivő.

Németországban tavaly júliusban egy 17 éves afgán menedékkérő késelt meg több utast egy vonaton, mielőtt a rendőrök agyonlőtték. Azt a támadást az Iszlám Állam vállalta, de a rendőrség szerint most düsseldorfban nem terrortámadás, hanem ámokfutás történt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!