2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Programmal javítana az oktatás minőségén a HÖOK

2017. április 28., péntek 16:09

„Jövőkép” névvel indít konzultációs programot a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája a felsőoktatási törvény módosítása miatt.

Gulyás Tibor HÖOK-elnök úgy fogalmazott: a CEU-ügy jelenséggé vált, a kezdeményezéssel pedig a felsőoktatáshoz kacsolódó problémákról és kérdésekről egyeztetnének a hallgatókkal, intézményekkel, valamint az oktatáspolitika alakítóival. A cél, hogy javítsák az oktatás minőségét és versenyképességét, a program formájáról a jövő heti választmányi ülésen döntenek.

Gulyás Tibor a CEU kapcsán hozzátette: a külföldi intézmények szabályozásával foglalkozni kell, de a döntés előtt alaposabban meg kellett volna vizsgálni a jogszabályokat, továbbá egyeztetést hiányolt az ügyben.

„Mi azt láttuk, és erre igazából mondhatom, hogy büszkék is vagyunk, hogy a felsőoktatási hallgatók azért vonultak az utcára, mert az életük szempontjából egy rendkívül fontos kérdésben lettek kihagyva, és nem lett kikérve a véleményük. Szinte biztos vagyok benne, hogy teljesen máshogy alakult volna a helyzet, hogyha a szokásos egyeztetési metódus lezajlik, más lett volna a reakció” – mondta a HÖOK-vezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!