2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Pride: Nem hajlandóak kordonok mögött vonulni

2017. július 8., szombat 11:58, frissítve: szombat 12:45

Nem hajlandóak kordonok mögött vonulni a 22. Budapest Pride résztvevői. A Jobbik kormányra kerülése esetén 2018-tól betiltaná a rendezvényt.

A kora délután induló menetre alternatív útvonalakkal készülnek, de azt mondják, akár kordonbontás is elképzelhető. A rendőrség azért zárná le a felvonulás teljes területét, mert a menetet bejelentett ellentüntetők akarják megzavarni, azt azonban nem mondják meg, kik, hol és mikor. Több ellenzéki párt is jelezte, hogy politikusai részt vesznek a Kossuth térről induló felvonuláson, amely miatt több fő belvárosi útvonalat lezárnak, és a BKV járatai is módosított útvonalon járnak.

Közben a Jobbik közleményben jelezte: kormányra kerülésük esetén 2018-tól betiltanák a Pride-ot. Mint írják: a rendezvény szerintük súlyosan családellenes, közerkölcsöt sértő, ezért nincs helye Magyarországon.

„A Jobbik továbbra is kitart az eddigi álláspontja mellett, szerintünk a Budapest Pride súlyosan közerkölcsöt sértő, családellenes rendezvény, ezért nem támogatjuk. Úgy gondoljuk, hogy sokkal több olyan fontos probléma van, amire nagyobb figyelmet kellene fordítani, és ez a rendezvény egyébként sem szolgálja azt a célt, amit egyébként a szervezők kívánnak megfogalmazni. Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen rendezvénynek nincs helye Magyarországon és Budapesten sem” – nyilatkozta Szűcsné Major Ildikó, a párt szóvivője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!