2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Potyára perelte Tóth Bertalant a MET

2017. február 23., csütörtök 09:58, frissítve: csütörtök 12:44

Másfél éves pereskedés után a Pécsi Törvényszék első fokon elutasította a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt. Tóth Bertalan ellen indított személyiségi jogi és kártérítési keresetét.

Az MSZP frakcióvezetőjét azután perelték be, hogy egy két évvel ezelőtti sajtótájékoztatóján azt állította: a Magyar Villamos Művek a felperes cégen keresztül 2011 és 2014 között kormányközeli offshore vállalkozásnak adta ki az Ausztria felől érkező földgázkereskedést. A politikus szerint a gázkészlet áron aluli eladása miatt 150 milliárdos kár érte az adófizetőket.

„Nekem volt igazam, ez a rendszer így működött és semmilyen kára nem keletkezett a MET-nek, sőt inkább ez a 100 milliárdos haszna. Egészen elképesztő az a hozzáállás, ahogy láthatjuk, hogy hogyan működik a fideszes rendszer. Tehát aki leleplez valamit, aki bemutatja az igazságot, azt perelik be és annak kell tartania attól, hogy egy kisebb vagyont kelljen fizetnie annak a cégnek, ami így is több tízmilliárd forintot keresett” – reagált Tóth Bertalan frakcióvezető.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!