2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Portik rendelte a lejárató akciót Kósa ellen?

Újraindult a nyomozás a Kósa Lajos elleni 2010-es lejárató akció miatt, mert a rendőrség gyanúja szerint a mögött is a baloldallal szövetkezett olajmaffiózó, Portik Tamás állhat.

Portik Tamás állhatott a Kósa elleni lejárató akció mögött a 2010-es választások előtt – ez derült ki a köztévé híradójának birtokába került három évvel ezelőtti rendőrségi dokumentumból.

A debreceni polgármestert egy videofelvételen korrupciós ügyekkel hozták összefüggésbe. A felvételen látható férfi később azt állította, hogy titkosszolgálati személyek kényszerítették arra, hogy valótlanságokat mondjon a kamerába. Az ügyben kényszerítés miatt nyomozás indult, melyet azonban felfüggesztettek. Az erről szóló rendőrségi határozatot egy olyan rendőrtiszt írta alá, aki ma a Vizoviczki László vállalkozóval kapcsolatos rendőri korrupciós ügy miatt előzetes letartóztatásban van. A felfüggesztett nyomozást április 26-án ismét elrendelték.

„Az ügyben kényszerítés bűntettének gyanúja miatt időközben újraindult nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetek elleni osztálya folytatja, jelenleg ismeretlen tettes ellen. Az eljárás április 26-ától fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik” – mondta el Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Kósa Lajos szerint a rendőrség sosem kereste meg őt az állítólagos vesztegetési ügyben. A Fidesz alelnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta, a felvételen látható férfival soha nem találkozott, és nem is ismeri. Úgy fogalmazott: az ügy is azt bizonyítja, hogy maffiabaloldal van Magyarországon, amelynek tagjai minden eszközt igénybe vettek, hogy megtartsák hatalmukat. „Annak idején ez a feljelentés meg is született, és […] valószínűleg ez volt az egyik olyan akció, melyet Portik Tamás a szocialistáknak – vélhetően Laborc Sándornak – felajánlott. Tehát az, hogy nem történt ilyen provokáció, az szemenszedett hazugság. Erre mondtam n azt, hogy ez igazi maffiabaloldal, politikai bűnözők vannak a szocialisták között, és amíg nem tisztázzák ezt, addig nem lehet demokratikus és normális pártnak tekinteni az MSZP-t” – nyilatkozta a Fidesz alelnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Bűncselekményeket követhettek el Karácsonyék

Több bűncselekmény elkövetésének gyanúját is felveti Karácsony Gergely 2019-es főpolgármester-jelölti kampányának külföldi finanszírozása, illetve annak gyakorlati megvalósítása – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére ifj. Lomnici Zoltán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!