2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Napi aktuális 06:00

DK: Szívességből vették fel Polt lányát a jegybankhoz

2017. május 25., csütörtök 15:14, frissítve: csütörtök 21:43

A 24 éves Polt Petra frissen végzett jogászként dolgozik a Magyar Nemzeti Banknál, ahol Polt-Palásthy Mariannához tartoznak a személyzeti ügyek – tudta meg a 24.hu. A DK szerint azért alkalmazzák a legfőbb ügyész lányát, hogy ő szemet hunyjon a bűncselekmények felett.

A jegybank nem árulta el, hogy a legfőbb ügyész felesége részt vett-e a Polt Petra felvételéről szóló döntés meghozatalában, ahogy azt sem közölte, hogy mennyiért dolgozik a jegybanknál a lány, azt viszont jelezte, a feleség nem lesz felettese a nevelt lánynak.

A DK-s Varju László szerint úgy tűnik, Matolcsy György azért alkalmazza mások mellett Polt Péter családtagjait is, hogy „elfelejtsék, és ne indítson például Polt Péter nyomozást akkor, amikor bűncselekményeket követ el. Nem felejtjük el, amikor a Quaestor-botrány idején nem indult érdemi vizsgálat Polt Péter kezdeményezésére, de ugyanígy említhetjük azt is, hogy az MNB százmilliárdjaiból átalakult és közpénzjellegét elveszítő milliárdok után szintén nem kutatott Polt Péter és a legfőbb ügyészség” – emlékeztetett a politikus.


Lázár János kancelláriaminiszter nem lát problémát ebben, de saját gyerekeit nem venné fel a minisztériumba. „Négymillió-hatszázezer, bocsánat, négymillió-ötszázezer munkavállaló van Magyarországon. Bevallom őszintén, nem követem mindannyiuknak a sorsát személy szerint. Arról, hogy bármelyik állami vezetőnek, vagy főbírónak, vagy főügyésznek a gyereke hol dolgozik, fogalmam sincs, bevallom hősiesen. De azt hiszem, hogy nem is tartozik ránk, nem tekintem ezt összeférhetetlennek” –mondta a miniszter a kormányinfón egy vonatkozó kérdésre.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!