2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Politikai bosszúról beszél az uzsorás lánya

2016. augusztus 6., szombat 21:44, frissítve: vasárnap 10:01

Politikai bosszút emleget a putnoki uzsorásbanda vezérének családja. A bűnlajstrom a fél Btk.-t kimeríti a gyanú szerint.

A putnoki uzsorásbanda tagjai „rettenthetetlen hadsereg” néven emlegették magukat. Rablással, zsarolással, személyi szabadság megsértésével, szexuális kényszerítéssel, csalással és okirattal-visszaéléssel gyanúsítják őket.

„A családban a szerepeket előre, jól kitervelten elosztották. Mindenkinek megvolt a maga szerepe, hogy mit csinál egy-egy bűncselekmény elkövetése kapcsán” – ismertette az Ózdi Rendőrkapitányság vezetője.

A rendőrség szerint az áldozatok annyira féltek, hogy nem mertek beszélni. Ezért terrorizálhatta a családi bűnszervezet évtizedekig a helyieket és az egyik környező falu, Sáta lakóit.

„A szervezett jelleget mutatja az is, hogy mennyire speciális volt ez a felépített családi vállalkozás, hogy az egyik elkövető politikai karriert is megpróbált építeni. Ez azonban nem járt eredménnyel” – tetet hozzá Varga László rendőr ezredes.

A rendőrkapitány által emlegetett kisebbségi politikus a cigánysor egyik utolsó házában él. Összesen 17-en laknak a romos épületben. Felesége szerint képtelen dolgokat állít a rendőrség. „Aki évekig zsarol valakit, az így él? Ilyen körülmények közt? Soha életében nem kért még senkitől tíz forintot sem. Pláne nem erőszakkal” – mondta a Hír TV-nek Lázi Zoltánné.

Az előzetes letartóztatásban ülő családfőnek – kisebbségi képviselőként – számos vitája volt a borsodi kisváros fideszes polgármesterével. Lánya bosszút emleget. „A polgármester ki nem bírja állni, mert kiállt a cigányokért mindig. Nagyon sok feljelentést tett ellene a polgármester, ahol a bíróság mindig az én apám javára döntött. Úgy gondolták, hogy az én apámnak volt igaza, ezért nagyon haragszik rá a polgármester, és mi ennek az áldozatai vagyunk” – állította Lázi Leila.

A környező utcákban lakók mind hallottak a család ügyéről, de valamennyien azt állították, hogy a bűncselekményekről nem tudnak semmit. Annyit azért elismertek, hogy az uzsorázás valós gond Putnokon.

Tamás Barnabás polgármestert a Hír TV nem érte el, a politikus a Magyar Nemzetnek sem nyilatkozott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!