2024. 06. 27. Csütörtök László napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Belföld

Pokorni Zoltán: A Turul-szobor nem tartozik a legfontosabb várospolitikai problémák közé + videó

A XII. kerület regnáló polgármestere szerint felesleges lenne eltávolítani a Turul-szobrot jelenlegi helyéről. Az újonnan megválasztott városvezető, a Kétfarkú Kutya Párt politikusa, Kovács Gergely már hónapokkal a beiktatása előtt jelezte, hogy a szobrot elakarja távolítani.

  • Pokorni Zoltán: A Turul-szobor nem tartozik a legfontosabb várospolitikai problémák közé + videó

A Magyar Nemzetnek szólalt meg először a Hegyvidék kormánypárti polgármestere, amióta kiderült, a kábítószer fogyasztásáról elhíresült Kovács Gergely arról értekezett, hogy eltávolítaná a Turul-szobrot a XII. kerületben. Pokorni Zoltán a Magyar Nemzetnek azt mondta: "Nem hiszem, hogy ez a legfontosabb kérdés és szinte biztos vagyok benne, hogy nem tartozik a legfontosabb várospolitikai problémák közé." A politikus kifejtette: korábban hosszú viták övezték a turult, ami valóban második világháborús emlékmű volt a Hegyvidéken, azonban már jó ideje elcsendesedtek a politikai indulatok és békés viszonyok alakultak ki.

Kovács Gergely a közelmúltban azt mondta, hogy azzal nincs gond, hogy a kerületben legyen a második világháború áldozatainak emlékműve, de nem egy turul alkalmas erre. Az újonnan megválasztott politikus azt is hozzátette akkor, hogy "Magyarországon tevékenykedtek a leggázosabb nyilasok, akik a szobor közelében működtették a központjukat, és ilyen előzmények után a szoborra is nácik nevét írták a felállításakor". Csakhogy úgy tűnik, Kovács Gergely nem tájékozódott megfelelően, ugyanis valóban szerepeltek nyilasok nevei a turulon, azt azonban már évekkel ezelőtt eltávolították. Tehát a turul eltávolítására felhozott több érve is tárgyi tévedésen alapul.

Az ügyben a Magyar Nemzet kereste Kovács Gergelyt is, azonban a viccpárt elnöke elérhetetlennek bizonyult telefonján. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Toroczkai László pedig már Kovács Gergely kijelentései után azonnal jelezte, nem fogják hagyni, hogy eltávolítsák a magyarság jelképét a kerületből és minden eszközzel megvédik azt.

Mediaworks

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!