2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Pokorni: A gimnáziumok megszüntetése nem jó irány

2015. november 26., csütörtök 19:47, frissítve: csütörtök 20:32

Nyílik az olló a szegény és a tehetősebb diákok között a közoktatásban, a leszakadó rétegnek kevés esélye van megmutatni tehetségét Pokorni Zoltán szerint.

A Fidesz korábbi oktatási minisztere a Hír TV kérdésére azt mondta, az iskolák államosítása túlzó, a fővárosi iskolák állami kézre játszása pedig felesleges volt. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról szólva hangsúlyozta, hogy a szervezet túl nagy feladatot kapott, erején felül teljesít, azonban a működése nem nevezhető ideálisnak. Pokorni szerint a gimnáziumok megszüntetése nem jó irány, ugyanakkor örömteli, hogy ez nem stratégiai célja a kormánynak.

„Magyarországon a középfokú képzés dominánsan érettségivel záródik, és ezt a munkaerőpiac elfogadja, hajlandó finanszírozni azt a pluszpénzt, amely az érettségivel jár egy munkavállaló számára. Ezt nem lehet, nem érdemes visszacsinálni. Ne felejtsük el, hogy azokban az országokban – Németország –, amelyek szakképzését mi példaadónak, mintaadónak tekintjük, a szakképzés nagyon jelentős része érettségi utáni szakképzés” – fogalmazott a Fidesz-alelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!