Pintér: Annak kell mennie, akinek nem volt megfelelő a teljesítménye

PR, 2012. július 7., szombat 10:33, frissítve: szombat 11:06
Személyi és szervezeti változások is lesznek a rendőrségnél, de nem feltétlenül összefüggésben a közelmúltban kirobbant rendőri korrupciós üggyel – mondta a Népszabadságnak a belügyminiszter. Közben az előzetesben lévő Kalmár Tamás arról nyilatkozott: rendszeresen együtt edzett V. László biztonsági főnökével.

Pintér Sándor belügyminiszter a rendőrség működését illetően azt mondta: a változások többségének nem lesz köze a történtekhez. Elmondása szerint olyan rendőri vezetőknek kell távozniuk a beosztásukból, akiknek nem volt megfelelő a teljesítményük.

A miniszter a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI) sem tartaná meg jelenlegi keretei között, szerinte ugyanis annak létszám- és feladatbővülése nem járt együtt a hatékonyság javulásával. Az NNI-t nagy horderejű, országos vagy több megyére kiterjedő bűnügyekkel foglalkozó nyomozó hatóságként tartaná meg, saját bevetési egység, figyelői és más titkosszolgálati eszközöket alkalmazó csoportok nélkül.

Nagyobb szigor

Pintér a Hír TV-nek pénteken a Hajógyári-szigeten történtekkel kapcsolatban azt mondta: nincs szükség jogszabály-módosításra, de szigorúbban fogják ellenőrizni a jövőben, hogy a rendőrök a szolgálatuk után hol vállalnak még munkát.

Kalmár tagad

Kalmár Tamás, a BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetője a Népszabadságnak arról nyilatkozott: rendszeresen együtt edzett V. László biztonsági főnökével. Az előzetes letartóztatásban lévő Kalmár azt állítja: soha senki sem figyelmeztette arra, hogy ezekről a találkozásokról feljegyzést vagy emlékeztetőt készítsen. A volt rendőri vezető tagadja, hogy kenőpénzt fogadott volna el az éjszakai élet császárának tartott vállalkozótól és azt állítja: önállóan sem razziák elrendeléséről, sem azok leállításáról nem dönthetett. Szerinte a rendőri korrupciós ügy kirobbanása mögött az éjszakai élet piacának újraosztása állhat, ő pedig azért került előzetesbe, mert valakinek az útjában állt.

Védője egyébként Kalmár anyagi helyzetéről azt is elmondta: a rendőr tavaly 17 millió forintot keresett, volt ugyanis olyan hónap, amikor túlmunkákkal együtt egymillió forintot vihetett haza.

Rács mögött maradnak

A Magyar Nemzet pénteki számában azt írja: rács mögött maradhatnak a vesztegetési botrány egykor egyenruhás gyanúsítottjai, akik közül az ügy kirobbanásának harmadik napján őrizetbe vett G. Imre és K. Attila előzetes letartóztatásának meghosszabbítását pénteken hagyhatja jóvá a bíróság.

Az ügyről további információkat itt olvashat.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés