2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Pingpongszett 38 ezerért – korrupciót sejt a Jobbik

2017. január 17., kedd 11:44

Korrupciót sejt a Jobbik a tamási önkormányzat két uniós pályázatával kapcsolatban. A párt szerint a Tolna megyei városban a beruházások kapcsán jelentős felülárazások történtek, emiatt feljelentést tettek. A nyomozást elrendelték.

Romafelzárkóztatást, illetve egészségügyi ellátást segítő pályázat zárult nemrég Tamásiban összesen 270 millió forintért. A Jobbik közérdekűadat-igénylést kért a két projektről, mert a helyiek szerint visszaélések történtek.

„Mindenki azt kérdezte, hogy hol van ez a pénz, hová tűnt, mit csináltak belőle. Ez alapján indult az egész, és ez alapján folytatjuk tovább majd. Hála Istennek, ahogy elindítottuk ezt a programot, a helyi kiskirályoknak a hatalma kicsit szétoszlott. Kimondták sokan, hogy meztelen a király, és egyre több ember, vállalkozó fordul hozzánk a korrupciós dolgokkal” – nyilatkozta Bencze János, a Jobbik Tolna megyei elnöke.

Egy pingpongszetten például rajta maradt az 1590 forintos beszerzési ár, az elszámolásban viszont ugyanez 38 100 forintért szerepel. Hat tollaslabdaütőt 50 800 forintért vettek, két mosógép 400 000, az udvari kemence 635 000 forintba került, néhány kandallóknak a darabja pedig 170 000 forint volt.

A Jobbik költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tett, a nyomozást már elrendelték.

„A legérzékenyebb társadalmi problémákat, tehát az integrációt, az akkulturációt, a foglalkoztatást elősegítő programok kapcsán lopnak ki legtöbbet a pályázatokból. Mindezért egyszemélyes felelős maga Balog Zoltán. Neki kell a politikai felelősséget vállalnia, mert hagyja, hogy a helyi kiskirályok ezt megtegyék, és ezekkel a programokkal éljenek vissza leginkább” – véli Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő.

Kerestük Tamási önkormányzatát, szerettük volna megtudni, mi alapján árazták be a felszereléseket. Választ nem kaptunk.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!