2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Elzavarták a Hír TV stábját a baloldali lakossági fórumról + videó

Elzavarták a Hír Televízió stábját Pikó Andrásék lakossági fórumáról, amit a városrészben élő külföldieknek szerveztek. A rendezvényen egyébként a külföldiek problémái mellett az önkormányzati választásról is szó volt. Stábunk csak néhány képet készíthetett az eseményen, ugyanis a lényegi részről kitiltották kollégáinkat. A baloldalon nem egyedi ez az eset, az ellenzéki politikusok rendszeresen ellehetetlenítik a jobboldali sajtó munkáját.

  • Elzavarták a Hír TV stábját a baloldali lakossági fórumról + videó

Nem látták szívesen stábunkat azon a rendezvényen, amit a nyolcadik kerületi közösségi házba szerveztek az önkormányzat emberei a Józsefvárosban élő külföldieknek.

A következő párbeszéd zajlott le munkatársunk és az egyik szervező között:

- És föl fogják az egészet venni?

- Úgy terveztük, igen!

- Az egy picit zavaró lesz, mert mások engem felhívtak előre, hogy jöhetnek-e kamerával, és azt beszéltük, hogy ne jöjjenek!

Végül készíthettünk néhány felvételt a helyszínen, ám kérdéseket nem tehettünk fel, sőt az előadás érdemi része előtt kizárták stábunkat.

Ez nem egyedi eset, ugyanis a baloldali politikusok és a hozzájuk köthető szervezetek rendszeresen ellehetetlenítik a jobboldali újságírók munkáját.

A baloldali politikusok számtalanszor a sajtószabadságért tüntettek az elmúlt években. Sőt Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölti programbemutatóján világossá is tette álláspontját. Külön ígértetett tett arra, hogy egyetlen újságíró se maradjon válaszok nélkül.

„Én olyan országban szeretnék élni, ahol az embert hagyják dolgozni, ahol a tanár taníthat, az újságíró kérdezhet"

- fogalmazott korábban a főpolgármester.

Gyurcsány Ferencet ugyanakkor meg sem tudják közelíteni a számára nem szimpatikus újságírók. A DK elnöke hermetikusan el van zárva a riporterektől, ha azonban mégis sikerül interjút készíteni vele, azonnal szóvivőjéhez irányítja a sajtó munkatársait.

Gyurcsány és a DK már évekkel ezelőtt is bojkottálta a Hír tv-t. Akkor azért, mert csatornánk kiderítette: a korábbi szocialista miniszterelnök első szakdolgozatának címe és bírálata megegyezik korábbi sógorának diplomamunkájával.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

A balliberális sajtó azon pörög, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója nem hívta fel a nemzet színészánek választott, Kulka Jánost. A téma kapcsán Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára volt a Napi aktuális vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!