2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Pikniket tartottak a civil szervezetek a Parlamentnél

2017. május 29., hétfő 17:54, frissítve: hétfő 22:41

Ma ismét demonstráltak a civil szervezetek a civiltörvény ellen a Kossuth Lajos téren.

A beszédek nagyjából este 7 órakor fejeződtek be, amivel a rendezvény hivatalos része véget is ért – számolt be munkatársunk a helyszínről. A Civilizáció-csoport által szervezett eseményen több mint 50 civil szervezet vett részt.

„A civilek fedelet adnak a hajléktalanoknak. Munkához segítik a fogyatékkal élőket. Tanítják a szegény gyerekeket, fejlesztik a képességeiket. Közösséget építenek, megvédik az elesettek és kisemmizettek jogait, megmentik a fákat, a folyókat, a földet, sokáig folytathatnám. És miért csináljuk ezt mi, civilek? Mert mi tényleg nem akarunk senkit az út szélén hagyni. Esélyt akarunk adni, akiknek nem jutott, és meg akarjuk védeni a jogait azoknak, akik erre nem képesek” – fogalmazott beszédében Móra Veronika, az Ökotárs Alapítvány elnöke.

A törvényjavaslatot június 13-án fogadhatja el az Országgyűlés. Az új törvény előírná, hogy azok a magyar civil szervezetek, amelyek évente több mint 7,2 millió forint támogatást kapnak külföldről, külföldről támogatott szervezetnek minősüljenek. Ezt fel kell tüntetniük honlapjukon és az általuk megjelentetett kiadványokban is.

Délután fél hatkor még csak szállingóztak az emberek a Kossuth térre, számolt be a Hír TV munkatársa a helyszínről. 17 órától kezdődött el a programnak a hivatalosa része, este negyed hétig piknikeznek a demonstrálók, majd beszédek hangzanak el. A szervezők azt kérték, hogy mindenki hozzon magával pokrócokat, párnákat, heveredjenek le, és beszélgessenek arról, hogy miért jó az, hogyha Magyarországon vannak civil szervezetek.

Este negyed héttől várhatók beszédek. Felszólal: Móra Veronika, az Ökotárs Alapítványtól, Gyurácz Annamária, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesületétől, illetve Szalai Krisztina rendező is. Pion István slammer pedig „slammeltetni fogja” a megjelenteket – foglalta össze munkatársunk. Tervek szerint a megmozdulás 19 óráig tart.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!