2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Vezércikk 05:00

Pénzhiány az orosházi kórháznál, az önkormányzat sem tud segíteni

Hír TV

2018. március 8., csütörtök 12:51, frissítve: csütörtök 13:31

Saját feladataikra is alig jut pénzük az önkormányzatoknak, ezért szinte semmivel sem tudják támogatni az orosházi kórházat – mondták a Hír TV által megkérdezett polgármesterek. Duray Gergő főigazgató január 3-án a kórházhoz tartozó települések vezetőinek írt körlevelet, amiben azt kéri: támogassák az intézményt. A főigazgató azt is megírta, hogy szakemberhiánnyal küzdenek és nem tudnak versenyképes béreket adni a dolgozóknak.

Havi rendszerességű működési támogatást is szívesen fogad, de a beruházások, az ingatlanfelújítások vagy a kórházi gépek felújításában is várja a környező települések segítségét Duray Gergő, az orosházi kórház főigazgatója.

Baráth Lajos csorvási polgármester maga is tapasztalja az orvoshiányt, de nem tudnak pénzt adni

Fájó szívvel kellett kimondanunk azt, hogy nem tudunk segíteni, hisz a költségvetésünk, az tényleg nagyon kiszabott, és a kötelezően ellátandó feladatokra elég jószerivel csak a pénzünk. Illetve, ugye, azt most hál’ istennek el lehet mondani, hogy az uniós TOP-os pályázatokban az elmúlt évben sikeresen tudtunk szerepelni, de ennek azért vannak néminemű vonzatai is, mit saját büdzséből kell kiegészíteni – mondta Baráth.

Nem tudja mire vélni az orosházi kórházigazgató segélykérését Nyemcsok János nagyszénási polgármester. Az ötezres nagyközség vezetője szerint állami és nem helyi feladat az egészségügy finanszírozása.

Pénzt nem tudtunk adni, azonban egy olyan lehetőséget nyitva hagytunk: ha tárgyi eszközre van szüksége a kórháznak, és tárgyiasított segítségnyújtásra van szükség, azt finanszírozzuk – mondta el Nyemcsok János.

Az orosházi kistérségi társulásnak tizenegy tagja van. A társuláson keresztül a települések összesen 1,2 millió forinttal támogatják az orosházi kórházat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!