2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Pénzéért ölhették meg az izraeli turistát

2016. május 1., vasárnap 19:03, frissítve: vasárnap 19:17

Két fiatal ölhette meg az izraeli turistát Tiszakécskén. Az áldozat még csütörtökön tűnt el – egy étteremben látták utoljára. Az izraeli külügyminisztérium tájékoztatása szerint a férfi szülei már úton vannak Magyarországra, hogy azonosítsák fiuk holttestét.

Lakatlan volt az a környékbeli ház, amelyben szombat este a 40 éves izraeli állampolgár holttestét találták meg a rendőrök. A férfit április 21-ei eltűnése óta kereste a rendőrség. Az egyik szomszéd szerint a beszakadt tetejű házban már hetek óta egy fiatalember élt: „Egy nevelt gyerek, egy kocséri nevelt gyerek itt dolgozott, nem talált szállást, és ide szállásolta be magát, ebbe a romos épületbe” – fogalmazott a szomszéd. Szerinte egyértelmű, hogy a férfit a pénze miatt ölték meg.

A Szombat.org zsidó folyóirat értesülései szerint a meggyilkolt férfi – aki Magyarországra érkezve szállást keresett – nővérének azt mondta, egy férfi fogadta be magához.

A rendőrség néhány órán belül elfogott két férfit a bűncselekménnyel összefüggésben. „A Bács-Kiskun megyei rendőrök 2016. április 30-án, az esti órákban egy tiszakécskei ingatlanban egy férfi holttestet találtak. A helyszíni és halottszemle elsődleges adatai alapján az izraeli sértett halálát idegenkezűség okozta. A bűncselekménnyel összefüggésben elfogott 21 éves kocséri és 19 éves lakiteleki lakosokat a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztály munkatársai emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vételük mellett gyanúsítottként hallgatták ki” – tájékoztatott Benedek Dávid rendőrségi sajtóreferens.

A két feltételezett elkövető a bűncselekményt beismerte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!