2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 18:55

Belföld

Pécsi egyetemisták festette környezetben gyógyulnak a gyerekek Szigetváron

Pécsi egyetemisták festették ki a Szigetvári Kórház gyermek-osztályának falait. Az intézmény örömmel fogadta a diákok felajánlását, hiszen a kis betegeknek is jót tesz, ha kellemes környezetben gyógyulhatnak.

  • Pécsi egyetemisták festette környezetben gyógyulnak a gyerekek Szigetváron

A két éves Milán tüdőgyulladás miatt van kórházban. Édesanyja szinte egész nap vele van, ezért örül neki, hogy a kisfiút, ha csak rövid időre is, de lekötik a fali rajzok.

„A kisgyerek örömmel veszi, mert szereta folyosón menni, sétálgatni, nézni. Meg amikor nekem dolgom van, nem hagyhatom itt egy percre sem, a nővérkéknek sokkal könnyebb dolguk van, mert nézi a falat a kisgyerek és el van velük, amíg én melegítek csak egy ételt magamnak, vagy elmegyek a mosdóba” –mondta az édesanya, Borissza Horváth Andrea.

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki Karának hallgatói egy önvezető versenyautó megépítésén dolgoznak. Főmérnökük szerint jót tesz a csapat egységének, ha néha kikerülnek a napi rutinjukból. Ezért keresték meg ötletükkel a Szigetvári Kórházat. Pár hete már kifestették a folyosót, most a kórtermekben dolgoztak.

„Szeretnénk egy olyan csapatépítő tréninget szervezni a csapat számára, ami kicsit túlmutat az eddig megszokott keretekből kilép a keretekből, és meg tudják mutatni a gépészmérnök hallgatók, hogy nem csak azeszük, hanem a szívük is a helyén van” – mondta Molnár Zoltán, a Sophianae Motorsport főmérnöke.

A festést először számítógépen tervezik meg, majd a kontúrok előrajzolása következik. Ezután jön a befejezés, az alakok, tárgyak, állatok, növények kiszínezése.

„Műszaki vonalon azért elég fontos a rajz, mint olyan. Ezért a srácok alapból is rendelkeznek egy úgymond rajzos vénával. A műszaki vénát a művészetivel vegyíteni, az már csak egy plusz hozadék” – véli Bozsér Olivér, a Sophianae Motorsport csapatkapitánya. 

A kórház orvos-igazgatója szerint a gyermekosztály betegeinek jót tesz, ha kellemes környezetben gyógyulhatnak.

A Szigetvári Kórház orvos-igazgatója, Écsi László úgy nyilatkozott, hogy nagyon örültek ennek a kezdeményezésnek.

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy a kis betegeinknek olyan körülményeket tudnak biztosítani, ahol a gyógyulásuk lényegesen jobb, könnyebb és barátságosabb. Mi nagyon örülnénk annak, ha minél több ilyen lehetőséget tudnánk a kis betegeinknek biztosítani” – mondta az orvos-igazgató.

Az egyetemisták azt tervezik, tavasszal visszatérnek Szigetvárra, hiszen van még olyan kórterem, ahol csupaszok a falak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!