2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Belföld

Pécs balliberális vezetése, egyenként 35 millió forintért festett fel zebrákat + videó

Országos felháborodást váltott ki Pécs balliberális vezetésének döntése, mely szerint egyenként: 35 millió forintért festet fel zebrákat. Amennyiben a Mi Hazánk Mozgalom bejut az őszi új közgyűlésbe, várhatóan rendőrségi feljelentést tesz.

  • Pécs balliberális vezetése, egyenként 35 millió forintért festett fel zebrákat + videó

Egy Somogy megyei kistelepülésen 8-8,5 millió forintba került 2022-ben egy zebrának a kialakítása. Pécsett ennek több mint a négyszeresébe, átkelőhelyenként 35 millióba kerül egy zebra felfestése.

A balliberális vezetésű pécsi önkormányzat első körben 36 ilyet akart megvalósítani, amiből végül 28 lett. A munkát a nyertes pályázó 960 millióért vállalta. A Mi Hazánk Mozgalom, amennyiben ősszel bekerül a város közgyűlésébe, az ügyben jogi lépéseket tesz.

Nem is lehet tudni azt, hogy melyik az a kivitelező cég, amelyik ezt meg fogja valósítani. Ez ügyben még titkolózások vannak. Kíváncsiak vagyunk, hogy e mögött a cég mögött ki áll, kihez köthető ez a cég. Ezért is szeretnénk bekerülni a pécsi önkormányzatba, hogy ezeket a visszásságokat, gusztustalan túlárazásokat megszüntessük, és megtegyük a megfelelő lépéseket. Ha kell, adatokat gyűjtsünk és feljelentéseket is tegyünk ezekben az ügyekben – hangsúlyozta Varga Tamás, a Mi Hazánk Mozgalom regionális igazgatója. 

Mészáros Sándor, a mozgalom vármegyei elnöke úgy látja nem véletlen, hogy a beruházást az önkormányzati választások előtt valósítják meg. Szerinte erős a gyanúja annak, hogy a kivitelező a pénz egy részéből a baloldal kampányát fogja segíteni.

Felháborító, hogy közel egy milliárd forintból 28 gyalogátkelőhelyet akarnak Pécsett megvalósítani. Véleményem szerint ebből az összegből másra is tellett volna. Ha azt nézzük, hogy ez sávonként 3 és fél millió forint, szerintem ebből egy családi háznak az alapját ki lehet hozni. Erősen fennáll a korrupció gyanúja – mondta Mészáros Sándor.

A MI Hazánk Pécs mind a 17 választókerületében indít jelöltet és polgármester jelöltjük is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

Kulka János így is, úgy is a nemzet színésze + videó

A balliberális sajtó azon pörög, hogy Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója nem hívta fel a nemzet színészánek választott, Kulka Jánost. A téma kapcsán Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára volt a Napi aktuális vendége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!