2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Pazarlóan működik az állam a választók szerint

2017. október 11., szerda 22:51, frissítve: csütörtök 11:19

Az emberek több mint fele úgy véli: a Fidesz kormányzása alatt intenzívebb lett a pénzszórás.

A választók 79 százaléka szerint pazarlóan működik a magyar állam – a Závecz Research reprezentatív közvélemény-kutatása szerint, amelyet Elmúlt 8 év című műsorunk számára készített. A választók 56 százaléka úgy látja: a Fidesz kormányzása alatt pazarlóbb lett az állam működése, és csak 18 százalék szerint lett takarékosabb.

Az állami ügyintézés sebességével viszont elégedettebbek az emberek, átlagosan 3,4-es osztályzatot adtak rá, 42 százalékuk szerint pedig gyorsabb lett az elmúlt hét évben. A műsorban Sárközy Tamás jogász azt mondta: a kormányzat működése sok esetben hatékonyabbá vált, de látni lehet a túlzásokat is. A professzor szerint a mostani ellenzéknek kétharmadot kell szereznie, hogy meg tudja változtatni a Fidesz-kormány által létrehozott közjogi rendszert, ami egy nagyon erős politikai kormányzás.

„Ez elsősorban politikai kormányzás, ami szintén létszámnövelő, mert ha a szakállamtitkárok politikai államtitkárok, akkor kabinetjük van. Ha a megyében lévő kormánymegbízott pluszapparátus, akkor a politikai munkatársak bemennek: ez is létszámnövelő. Ez egy tömegkommunikációs kormány. Ön biztos látja, hogy mennyi tömegkommunikációs szakember lett az önök világából állami vezető. A tömegkommunikáció is pénzt kér és embert kér. Az is egy növelő tényező” – jelentette ki a szakértő.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!