2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Pásztor vall az örömlányok társaságáról?

Prostituáltak társaságában készülhettek erotikus képek Pásztor Albertről, Miskolc korábbi rendőrkapitányáról, aki a baloldal polgármesterjelöltje a borsodi megyeszékhelyen. A politikus szerint zsarolták a képekkel, ráadásul azokat manipulálták is. A helyi Fidesz szerint Pásztornak nincs helye a miskolci közéletben, de visszalépésre szólította fel a volt rendőrkapitányt a Liberális Párt és a Munkáspárt is.

A Pestisracok.hu hírportálra felkerült fotó és hangfelvétel szerint a volt miskolci rendőrkapitány egy legénybúcsúban örömlányok és hiányosan öltözött férfiak társaságában múlathatta az időt. A dokumentumok a héten jelentek meg a Blikknél. A fotót állítólag egy baloldali kötődésű nyíregyházi vállalkozó, Lakatos Miklós hozta nyilvánosságra. A bulvárlapnak azt állította: több, lényegesen intimebb helyzetben készült kép is létezik Pásztorról, amelyek mind valódiak.

A polgármesterségért induló Pásztor azt elismerte, hogy 8-10 éve volt egy rendezvényen, ahol táncosnők is voltak, de a róla megjelent fotó gyenge hamisítvány, hiszen bajszát csak két éve vágatta le. Az ügyben feljelentést tett. „Van egy fénykép, ami két, általam egyébként ismeretlen helyen lévő, ismeretlen hölgyet ábrázol. Ennek a képnek a sarkába én fele akkora méretben – holott én vagyok közelebb a felvételhez – oda vagyok montírozva, teljesen oda nem illő, semleges helyzetben” – mondta Pásztor Albert.

Lakatos a képek elkészítésének körülményeit jól ismeri. Azt állítja, Pásztort néhány évvel ezelőtt páran leitatták, majd olyan fotókat készítettek róla, amelyekkel sarokba lehet szorítani. „Van egy hangfelvételem, ahol elmondja, hogy k…vákkal volt, meztelen férfiakkal, azt mondja, hogy érdeklik ezek a fotók őket. Most miért tett feljelentést? Hát nem fogok elbújni, elszaladni előle” – mondta Lakatos Miklós vállalkozó.

A balos vállalkozó azt is állítja: az MSZP országos elnöke hozta össze a miskolci kampánystábbal. Pásztor tagadja, hogy Tóbiás József neve felmerült volna a beszélgetésen. A pártelnök az MSZP sajtóosztálya által megküldött e-mailben ugyanakkor írásban erősítette meg, hogy találkozott Lakatossal.

Az LMP polgármesterjelöltje visszalépésre szólította fel Pásztor Albertet, de a Munkáspárt szerint is távoznia kell a közéletből a volt rendőrkapitánynak.

„Nem kérheti a választók bizalmát olyan jelölt, aki úgy kér számon társadalmi normákat másokon, hogy közben magára ugyanezt a mércét nem alkalmazza” – ezt Rózsa Edit, a Liberális Párt jelöltje mondta a Miskolci lányok címet viselő szoborcsoportnál, aki nyílt levelet írt Tóbiás Józsefnek és Gyurcsány Ferencnek is. A kormánypártok önkormányzati képviselőjelöltje a női nem tiszteletére hívta fel a figyelmet, Pásztor Albertet pedig visszalépésre szólította fel. „Tiltakozzunk közösen mi, miskolci lányok, asszonyok, ha városunkban olyan valaki akar polgármester lenni, aki rendőri vezetőként példamutatás helyett prostituáltak társaságát kereste. Pásztor Albertnek nincs helye a miskolci közéletben” – mondta Glatz Katalin.

Gyurcsány Ferenc a hányingertől jutott el Pásztor Albert támogatásáig. A DK-elnök, míg korábban miniszterelnökként rasszistának tartotta a volt rendőrkapitányt, a nyár közepére a leghangosabban állt ki Pásztor mellett. Később az MSZP is csatlakozott támogatásához, az Együtt–PM azonban határozottan kihátrál mögüle.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!