2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Parlamenti határozatban ítélheti el Magyarország Ukrajnát

2017. szeptember 15., péntek 13:09, frissítve: péntek 14:47

Kósa Lajos, a Fidesz leköszönő frakcióvezetője és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője tartott záró sajtótájékoztatót a velencei kihelyezett frakcióülésről.

„Nem magunkkal, hanem elsősorban az országgal törődtünk” – kezdte a KDNP-s Harrach Péter a közös sajtótájékoztatón. A frakcióvezető szerint felelős gondolkodás jellemezte az eltelt három napot. A kormány helyzetértékelése után a teendőket tisztázták a megjelentek, árulta el, hozzátéve: „természetesen a kampányról is szó esett”.

A legtöbbet a migráció kérdésével foglalkoztak. Megismételte: Magyarország továbbra sem azt az utat választja a munkaerő- és demográfiai problémák megoldására, mint például a németek, akik a migrációban látják a reményt. A Fidesz–KDNP a családtámogatásban és a gyermekvállalás könnyebbé tételében hisz, emelte ki Harrach Péter: „a fő irány a család és a munka összeegyeztetése lesz”. A KDNP képviselőcsoportjának vezetője említést tett továbbá az adósságkezelés kérdéséről: rövidesen változás történhet a könnyített törlesztés irányába, jelentette be.

Kósa: Szükség van a választók véleményére

Kósa Lajos leköszönő frakcióvezető elsőként a korábban már kiszivárgott újabb nemzeti konzultációt, a „Soros-tervet” emelte ki. Szerinte ez azért okvetlen szükséges, mert az Európai Bíróság döntése „szélesre nyitotta az utat” az állandó letelepedési kvóta és az úgynevezett állandó elosztási mechanizmus előtt. „Tudjuk, hogy a Soros-terv része egymillió bevándorlót behozni évente” – emelte ki. Ezért szükségét érzik a magyar választók véleményét kikérni azzal kapcsolatban, hogy mi legyen a magyar álláspont. A nemzeti konzultáció részleteit Orbán Viktor miniszterelnök fogja ismertetni, tette hozzá. Arról egyelőre nincs döntés, hogy hány kérdést juttatnak el a választóknak és arról sem, hogy mennyi pénzt fognak költeni a nemzeti konzultációnak nevezett kampányakcióra. A „Soros-terv” kifejezést egyébként Orbán Viktor használta először idén nyáron  Tusnádfürdői beszédében.

Döntés született a gyermekek fokozott védelméről, hogy a pedofíliában jogerősen elmarasztalt embereket a bíróság kötelezően tiltsa el örök időkre a gyerekekkel való foglalatosságtól – hétfőn kezdeményezni fogják a parlamentben, hogy kezdjen erről tárgyalni a T. Ház, mondta.

Kósa Lajos közölte azt is, a frakció kéri, hogy a tiltott önkényuralmi jelképek kereskedelmi felhasználása esetén az előterjesztők – Semjén Zsolt és Lázár János – olyan javaslatot alkossanak, amely az Európai Bizottság erre vonatkozó döntésének megfelel.

Továbbá külön kiemelte, hogy parlamenti határozatban ítélheti el Magyarország az új ukrán oktatási törvényt, hozzátéve: a héten mind az öt parlamenti párt a kezdeményezés mögé állt, így az állásfoglalásra már kedden rábólinthat az Országgyűlés.

Tekintse meg a teljes sajtótájékoztatót!

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!