2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:30

Parkoló lesz a Duna Aréna lelátóiból

2017. július 18., kedd 11:25

Bár a 2024-es rövidpályás úszó-világbajnokságot is Budapest rendezheti, a Duna Aréna lelátójának nagy részét elbontják a vizes vébé után.

Ezt a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos mondta tegnap a FINA döntése után.

Fürjes Balázs hozzátette, a lelátók elemeiből P+R parkolóházat építenek a Hungexpónál. A kormánybiztos szerint az arénában még így is 6500 néző fér majd el, ami meghaladja a legutóbbi rövidpályás windsori vb nézőszámát.

Korábban Gyárfás Tamás, a nemzetközi szövetség alelnöke is azt mondta, az arénát úgy építették meg, hogy egy tolófal van a létesítményben, így egy gombnyomással átalakul az uszoda.

„A Duna Arénát a tervek szerint visszaépítjük. Ugye a tervezésnél arra is gondoltunk, hogy az ideiglenes lelátószerkezetek nem a kukába mennek, hanem százszázalékos ütőhasznosításukkal, az ideiglenes lelátókból, úgy tudom, a Hungexpo területén P+R, a fővárosiak által használható, illetve bárki által, aki a fővárosba jön vidékről, P+R parkolóházat építünk, és a józan ésszel és a felelős gazdálkodással ellentétes lenne bármilyen más döntés” – jelentette be Fürjes.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!