2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Pálinka, sör, birkafej - ebéd közben jelentkezett be Németh Szilárd

Hír TV

2018. június 30., szombat 16:15, frissítve: szombat 17:03

Pálinka, sör, birkafej. Németh Szilárd élőben jelentkezett be ebédelés közben a legnagyobb közösségi portálon a Karcagi Birkafőző Fesztiválról. A honvédelmi államtitkár ledöntött egy szilvapálinkát, majd elkezdett enni egy birkafejet, a szomjúság ellen pedig bekészített egy sört is.

„A karcagiak, csepeliek egészségére. Megiszom ezt a kis szilvapálinkát, és utána megeszem ezt a birkafejet. Ez a karcagi birkapörköltnek jellegzetessége, hogy az egész testet fölhasználják, és belekerül a fej is.  Nem mindenki szereti, de egy pálinka után szerintem. Hmm, csodálatos. Ez a rész, ez a pofa, ez színizom, színhús, a birka kérődző állat. Hmm, nagyon jó” - magyarázta a fideszes birkózóelnök.

A Varga Mihály szülővárosában immár hagyománnyá vált nyári fesztivál megnyitóján - a kormány honlapján közzétett közlemény szerint - a pénzügyminiszter a juhtenyésztés gasztronómiai és gazdasági jelentőségeit sorolta. Magyarország éves szinten több mint 14 ezer tonna birkát exportál, aminek értéke megközelíti a 12 milliárd forintot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!