2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Ozora: a szervezők tudtak a drogról

Tudtak a szervezők az ozorai fesztiválon zajló kábítószer-fogyasztásról – ismerte el a Hír TV stúdiójában a cég jogi képviselője. Az ügyvéd arra hivatkozott, hogy egy ilyen tömegrendezvénynél nem lehet teljesen kiszűrni a drogot, ennek alátámasztására példaként az egyetemi gólyatáborokat és a középiskolákat említette. Magyar Gábor állítása szerint a szervezőket még mindig nem kereste meg a rendőrség a drogtanya miatt. A súlyos szakmai hibákat a szerdán záruló rendőrségi belső vizsgálat is feltárta.

Bár hivatalosan vasárnap véget ért az ozorai fesztivál, szerdán még mindig több tucat fiatallal találkozott a Hír TV stábja a bejáratnál. Azt mondták, csak most kellett elhagyniuk a területet, arról pedig nem tudnak, hogy a rendőrség még mindig keresne elrejtett drogot bent. A bejáratot biztonsági őrök védik, és mivel a terület tulajdonosa, Zimányi Dániel az 50 hektáros területen lakik, a Hír TV nem tudott vele beszélni.

Mint a gólyatáborban?

A televízió úgy tudja: Zimányi és családja szervezőként saját magának adta bérbe a területet. A cég jogi képviselője azt állítja, őket még nem kereste meg a rendőrség a drogtanya miatt. Magyar Gábor a Hír TV stúdiójában elismerte, hogy ügyfelei tudtak arról, hogy kábítószereznek a fesztiválozók. „Ahol 10 ezer fiatal összejön, ott a drog is megjelenik. Mint a gólyatáborban” – fogalmazott. Az ügyvéd szerint több embert kitiltottak a rendezvényről, arról azonban nem beszélt, hogy a bűncselekmény miatt értesítették-e a rendőrséget.

Mindenesetre a bejáratnál folyamatosan posztolt egy rendőrjárőr, miközben bent, ahogy a rejtett kamerás felvételek is mutatják: zavartalan volt a kábítószer-árusítás és -fogyasztás. A rendőrségi belső vizsgálat mostanra állapította meg, hogy az egyenruhások több szakmai hibát is elkövettek. Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője elmondta, hogy a rendőrség kivizsgálja az esetet, egészen a szakhatósági bejárástól kezdve.

Lekapcsolva

Bizonyítás híján

Hallott az Ozora fesztiválon működő drogtanyáról, de mégsem záratta be a rendezvényt az engedélyt kiadó Igar település jegyzője. Gerzsei Jánosné a Hír TV-nek azzal indokolta a területfoglalási engedély kiadását, hogy szerinte nem tudta volna bizonyítani, hogy a fesztiválon drogot akarnak árulni.

Per a hitelrontásért

Ozora polgármestere közben hitelrontásért pert kíván indítani, és kártérítést követel a rendezvény szervezőjétől, mert a botrányba fulladt fesztivál a község rossz hírét keltette.

Ez más volt, mint a többi

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma drogügyekért felelős főosztályvezetője szerint az Ozora fesztivált nem lehet összehasonlítani a többi zenei rendezvénnyel, azok ugyanis nem a drogfogyasztásról szólnak.

Ismert, Letenyénél azóta több kábítószerest is lekapcsoltak. Kedden például az Ozora fesztiválról Horvátországba tartó buszon az 50 külföldi és magyar utas közül 46-nál lett pozitív a drogteszt, és több kilogramm kábítószert is lefoglaltak a vámosok.

Az úgynevezett szakmai hibáknak az országos rendőr-főkapitányság szóvivője szerint lesznek még következményei – a felelősségre vonásról azonban az új megyei rendőrkapitánynak kell majd döntenie.

A Tolna megyei Ozora településhez közeli, de már Fejér megyéhez tartozó Dádpusztán tartott, Ozora fesztiválként ismert rendezvényen a rendőrség a múlt héten tartott razziát, több mint félszáz embert állítottak elő, és kábítószergyanús anyagokat, kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket is lefoglaltak. A rendőrségi razzia után az országos rendőrfőkapitány indoklás nélkül visszavonta a sárbogárdi rendőrkapitány megbízatását, és vizsgálatot rendelt el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!